ROZ(O)HRANIE – Benefičný medziročník spojujúci umenie, hudbu a diskusiu s hodnotami

Mladí organizátori s vášňou pre kultúru a umenie predstavujú podujatie ROZ(O)HRANIE, ktoré sa uskutoční už túto sobotu – 2. septembra 2023 v Lesoparku Brezina v Trenčíne. ROZ(O)HRANIE je spojením regionálneho a celoslovenského umenia s hodnotami a otvára priestor pre hudbu, literatúru, diskusiu a tanečné umenie. Podujatie slúži nielen na zábavu, ale predovšetkým na podporu Lesoochranárskeho zoskupenia Vlk a jeho aktívnych krokov pre pozitívnu zmenu na Slovensku.

ROZ(O)HRANIE je benefičným medziročníkom, ktorý vychádza z ich predchádzajúcich podujatí ROZHRANIE acoustic sessions. “Sme mladí ľudia, ktorí sa rozhodli vrátiť naspäť do Trenčína, pretože vidíme zmysel prinášať hudbu na nezvyčajné no krásne miesta v našom rodnom meste. Prinášame akustických sólo umelcov či menšie akustické zoskupenia do netradičných priestorov v Trenčíne a obohacujeme ich o iné aspekty umenia.” opisuje podujatie organizátorka Veronika Kostková.

Medzi bodmi programu nájdeme tanečnú performance skupiny Teleso, autorské tvorba mladých slovenských literátov projektu Divotvorba až po hudobné vystúpenia renomovaných hudobníkov ako napríklad Austrálčan Issac Trounce či slovenského violončelistu Mateja Tkáča. Diskusný panel s názvom „Ekoteroristi vs. Popierači. Ako riešiť environmentálne problémy?“ bude ponúkať otvorenú výmenu názorov na aktuálne témy.

Rozmanitosť programu reflektuje jeho názov – ROZ(O)HRANIE. „Chceme, aby sme boli spolu, no zároveň nezabúdali na dôležité témy, ktoré sú pre nás podstatné. Nechceme ostávať len pri slovách, a preto chceme výťažok zo vstupného smerovať na aktivity Lesoochranárskeho zoskupenia Vlk, ktoré prináša na Slovensko pozitívnu zmenu – ako výsadzba nových stromov, výkupy lesov, edukačnú činnosť až po podporu legislatívnych zmien,“ hovorí dopĺňa Veronika Kostková. Hlavným dôvodom pre zvolenie benefičného charakteru podujatia je aktuálna doba, kedy je dôležité spájať komunitu a hľadať spôsoby, ako prispieť k pozitívnym zmenám. ROZ(O)HRANIE sa venuje kultúrnej súdržnosti a angažuje sa aj v otázkach životného prostredia.

Organizátori majú za sebou úspešné 4 ročníky ROZHRANIE, kde sa predstavilo viac ako 15 hudobných projektov od začínajúcich po etablovaných umelcov ako napríklad Lash & Grey, Nina Kohout, Martin Geišberg či Robert Pospiš a Martin Sillay. Okrem hudobných vystúpení sa na podujatí objavili aj literárne čítania, cestovateľská prednáška či komentovaná prehliadka výstavy.

Príďte a nechajte sa uniesť atmosférou spojenia umenia, hudby a diskusie v krásnych priestoroch Lesoparku Brezina. Skupina mladých ľudí ukazuje, že aj v dnešnej dobe je možné spojiť mladú generáciu s kultúrnou scénou svojho rodiska a spoločne prinášať pozitívne zmeny.

Vstupenky na podujatie ROZ(O)HRANIE sú dostupné cez platformu GoOut.
Facebook: https://www.facebook.com/ROZHRANIE/
Instagram: https://www.instagram.com/rozhranie_acoustic_sessions/

Zdroj: TS