Rozhovor: BODDIKA (NonPlus+)!

23. októbra sa  konala v bratislavskom klub LOFT! Absolut Electric párty na ktorej sa predstavil dj a producent BODDIKA (NonPlus+). Pri tejto príležitosti sme sme mu položili zopár otázok.

Kedy si začal s hudbou?
S hudbou som začal v skorom veku. Dá sa povedať, že keď som mal dvanásť.  Najprv to bol hip-hop, postupne ma viac začali baviť štýly ako hardcore či jungle. Prvé uvedomenie si, že byť DJ-om je to, čo chcem v živote naozaj robiť prišlo, keď som sa po prvýkrát zúčastnil na skutočnom techno koncerte. Vtedy som si uvedomil, že nechcel byť v dave ľudí, ale na pódiu a začal som sa viac zaujímať o to, ako sa k tomu viem skutočne dostať. Keď som zistil, aký štýl mi najviac vyhovuje, začal som skladať vlastné veci.

Vďaka hudbe si precestoval viacero krajín, na ktorú z nich spomínaš najradšej a prečo?
Mal som tú možnosť vidieť mnoho úžasných miest, no to, ktoré sa mi asi páčilo najviac a na ktoré najradšej spomínam je americký Brooklyn. Páčila sa mi jeho atmosféra, ľudia… Prišiel som tam odtiaľ asi pred mesiacom a strávil som tam týždeň, hneď potom som letel do Nemecka. Môžem povedať, že som videl veľa nádherných miest, no Brooklyn bol pre mňa tým TOP, kde by som veľmi rád ostal dlhšie a nechcelo sa mi odtiaľ odchádzať. Samozrejme, páči sa mi aj doma, ale musím uznať, že Brooklyn je ozaj cool.

photo: reefe | www.reefe.sk

Si známy svojím nekonvenčným prístupom k elektronickej hudba. Ako Ťa za to vníma tvoje okolie?
Mojou filozofiou je, že nerobím veci pre nikoho iného, len pre seba. Ak ma hudba, ktorú produkujem napĺňa, som spokojný a šťastný. To, že to pozitívne vníma aj okolie ma samozrejme teší. No hrám predovšetkým to, čo sa páči mne. Nikomu sa nepodriaďujem, nie som tesne zviazaný so žiadnym štýlom či interpretom. Hudba ma baví.

Pracuješ momentálne na nejakých novinkách?
Mám rozrobených viacero vecí, no chce to čas. Nechcem vydávať nič len preto, že na mňa niekto tlačí. S každou jednou skladbou musím byť spokojný a stotožnený. Momentálne mám hotových veľa vecí, ale takisto veľa vecí, ktoré stále držím vo svojej hlave a len čakajú na ten správny čas.

Čo najradšej piješ na párty?
Zvykla to byť vodka. Ale keďže dnes ma už z nej väčšinou bolieva hlava, tak sa to snažím obmedzovať.

Ako sa Ti páči na Slovensku?
Na Slovensku som už bol raz či dvakrát predtým a stále sa mi tu páčilo. Je tu veľa pekných žien. (smiech) Videl som však len Bratislavu. Vlastne, nie… Keď sa tak nad tým zamýšľam, tak keď som bol na Slovensku predtým, strávil som tu viac dní, najprv som v piatok robil rozhovor pre nejaké rádio a domov som cestoval až v nedeľu, takže som mal celú sobotu voľnú… No nespomínam si už, čo presne som videl, prepáčte, bolo to už celkom dávno.

Zdroj: Redakcie GREGI.NET