Festival Wilsonic oslávi 15 rokov.

V bratislavskom Ateliéri Babylon bude 12. júna rezonovať malé výročie. Wilsonic už má 15 rokov, čo si zaslúži oslavu. Tá zároveň pripomenie, akú hudbu doteraz táto akcia priniesla aj jej miesto na domácej klubovej scéne.

Heslom festivalu stále zostáva “reflecting future”, ale 15 rokov existencie si zaslúži aj pohľad späť. Preto v programe večera nesmú chýbať dlhoroční neoficiálni maskoti Wilsonicu – veselé francúzske duo Nôze, miláčikovia festivalového publika.

noze

Doplnia ich štyri ďalšie zahraničné mená, ktoré potvrdzujú, že opäť bude na čo tancovať, aj čo počúvať. Z Londýna privezie svoje techno-houseové sety šéf labelu Nonplus records vystupujúci ako Boddika.

boddika

Tanečnú podobu elektronickej scény v Ateliéri Babylon ukáže Berlínčan Redshape ukrytý pod neodmysliteľnou červenou maskou.

Redshape

Subtílnejšiu elektroniku s akustickým klavírom predstaví známa nemecká dvojica Grandbrothers a na polámané beaty určite príde v dídžejskom sete mladého Rakúšana, ktorý si hovorí Sun People alebo Simon/off.

grandbrothers

Publikum na úvod rozohreje mladá dídžejka Ivana Pesekyová alias Kevi Anavi, ktorej EP vydala rešpektovaná značka KMS records z Chicaga. O live vizuály k hudbe sa postará grafický dizajnér Ján Šicko.

kevi anavi

„Tento večer by sme radi videli ako takú dvojbodku za uplynulými pätnástimi rokmi. Od budúceho ročníka sa chceme vrátiť k verzii festivalu rozloženého do niekoľkých dní s  viacerými pódiami. Dúfame, že sa nájde dostatok nadšencov, aby sme naše plány mohli uskutočniť v čo najlepšej možnej podobe,“ vraví riaditeľ festivalu Tibor Holoda.

simonoff

Wilsonic 2015 bude zároveň oficiálnou afterparty Bratislava Design Week, ktorý sa koná v Bratislave od 8. – 12. júna 2015. Návštevníkom oboch podujatí je určená zvýhodnená vstupenka kombinujúca vstupy na obe podujatia. Festival vychádza v ústrety aj fanúšikom, ktorí majú radi komfort – takzvaná premium vstupenka im umožní vychutnať si atmosféru večera na balkóne s niekoľkými bonusmi.

Predpredaj lístkov už je spustený na stránke festivalu wilsonic.sk alebo priamo prostredníctvom online služby Tixy.sk. Vzhľadom k malému výročiu sú ceny v predpredaji nižšie ako obvykle, začínajú už od 12 eur.

Wilsonic Festival 2015
Ateliér Babylon, Bratislava
12. jún 2015 / 20:30

Vstupenky:
– € 12 – Limitovaná vstupenka
Úvodná limitovaná edícia vstupeniek za špeciálnu cenu 12 eur.
– € 12 – Bratislava Design Week Combo vstupenka
Limitovaná edícia kombinovanej vstupenky na Wilsonic Festival 2015 a na Bratislava Design Week. Dostupná je v online predpredaji aj priamo v dejisku Bratislava Design Week, na Laurinskej ulici 14, počas celého trvania podujatia.
– € 15 – Vstupenka
Štandardná vstupenka dostupná po vypredaní úvodnej ceny.
– € 18 – Premium vstupenka
Limitovaná edícia vstupenky na Wilsonic Festival 2015, ktorá zahŕňa vstup na galériu s výhľadom na pódium, privátny bar a free welcome drink Vodka/Redbull.

Predpredaj:
wilsonic.sk
tixy.sk

Line up:
Boddika (UK) – facebook.com/BoddikaNonplus
Redshape (DE) – facebook.com/RedshapeOfficial
Nôze (FR) – facebook.com/nozecircus
Grandbrothers (DE) – facebook.com/grandbrothers
Simon/off aka Sun People (AT) – facebook.com/music.simonoff
Kevi Anavi (SK) –  facebook.com/KeviAnaviOfficial
Ján Šicko (SK) – https://www.devkid.com

Wilsonic 2015

Zdroj: Wilsonic