Rozbaľ to Bratislava!: Ako to rozbaliť v Starej tržnici.

Festival Rozbaľ to, Bratislava! má za sebou už tretí ročník, no iba prvý krát sa odohral v tomto novovznikajúcom centre kultúry v Bratislave.

Priestor v ňom dostala stovka umelcov, skupín, či organizácií, ktoré sa počas dvoch dní 1. – 2. septembra prezentovali všetkým Bratislavčanom, ktorí mohli navštíviť podujatie za dobrovoľné vstupné. Napriek zlému počasiu sa jednotlivé časti programu tešili veľkému záujmu.

Okrem koncertov, premietaní a výstav sa návštevníci mohli priamo zapojiť do programu prostredníctvom workshopov cvičenia jógy, rytia do linotyru, výroby odznakov, robotov a doplnkov, alebo cez vedecké pokusy, prehliadky, či dokonca ochutnávky jedla spojenou s diskusiou.

Medzi kapelami sa predstavili hudobné objavy z celého Slovenska ako Genius Locci, Fresh Out of the Bus, či No Brake. Program festivalu vyvrcholil skvelým koncertom Modrých hôr, za ktorými dala bodku podmanivá UV show v nočnej tržnici. Všetko ukončila afterparty v KC Dunaj, na ktorej sa predstavili ďalšie výborné mladé kapely.

Podujatie sa odlišuje tým, že organizátori v predstihu zverejnia výzvu na prihlasovanie projektov, do ktorej sa môže zapojiť ktokoľvek. Tento rok sa prihlásilo 99 projektov, z ktorých tie najlepšie získali možnosť prezentovať sa v tržnici. Organizátorom je ID Space Team, ktorý sa skladá zo študentov stredných a vysokých škôl. Na projekte pracujú všetci zadarmo a bez nároku na honorár.

Zdroj: ID Space Team