Starú tržnicu v hudobnom dueli opäť roztancujú unikátni jazzmani

Počas Veľkého tanečného večera v bratislavskej Starej tržnici privedú 13. októbra návštevníkov do varu dva renomované jazzové orchestre – Bratislava Hot Serenaders pod vedením vynikajúceho slovenského trubkára Juraja Bartoša a Ondřej Havelka a jeho Melody Makers.

Po vzore jazzovej scény 20. rokov minulého storočia sa oba orchestre budú počas celého večera striedať v hudobnom dueli na jednom pódiu, aby ich súperenie vyvrcholilo spoločným vystúpením. S istotou možno povedať, že hoci pôjde do tuhého, porazený neodíde nik. Víťazom bude každý, kto zavíta na toto podujatie, ktoré je zárukou jedinečného, a to nielen hudobného zážitku.

Pre tancachtivých bude pripravený najväčší tanečný parket v Bratislave! Pre tých, čo uprednostnia „len“ počúvanie, je pripravený dostatok stolov na balkóne, kde si budú môcť užiť nielen skvelý zvuk, ale aj chutné občerstvenie. Na záver celého večera sa na pódium postavia oba orchestre naraz a čerešničkou na torte bude hudobné zápolenie v duchu hesla „pieseň na pieseň“. Unikátnym duelantom bude tradične skvelý trubkár Juraj Bartoš, ktorý roky hrá v oboch orchestroch.

Tento ročník prinesie aj občerstvujúcu novinku: zo šelakov zahrá DJ Wuthe „Am Grammophon“ z Berlína, a všetkých záujemcov o školu tanca potešia taneční lektori „Balboa Baby!“ z Viedne, spolu s domácimi lektormi z „B-Swing“.

Pre zaujímavosť ešte zopár čísel. Stará tržnica pojme takmer 1000 návštevníkov a počas predošlých 6 ročníkov Veľký tanečný večer navštívilo viac ako 5000 hostí.

Facebook.com/HotSerenaders
Melodymakers.cz
swingtime.de
b-swing.sk
balboa-baby.at

Zdroj: TS