Ronie vydáva debutové EP DOMINO. Pokrstili jej ho kolegovia Majk Spirit, Dominika Mirgová, Grimaso, Viktor Hazard a ADiss.

„Ronie vnímam ako veľmi pracovitú a ctižiadostivú osobu. Spolupráca s ňou je na veľmi profesionálnej úrovni. Od samého začiatku našej spolupráce mala vo všetkom jasno a čo sa mne páči je, že má aj hudobný prehľad.“  Grimaso

„Ronie poznám už niekoľko rokov a robili sme spolu veľakrát. Mám ju veľmi rád, a som rád, že môžeme mať spolu skladbu. Vie spievať a ide si za svojím.“  Viktor Hazard

„Ronie vnímam ako extra speváčku a vždy s ňou rád spolupracujem, či ako producent alebo spevák. Je veľmi profesionálna a talentovaná žena, s ktorou ma spája nielen láska ku kvalitnej hudbe, ale aj príjemné kamarátstvo.“ ADiss

Po štarte kariéry v skupine Forsomeone v roku 2013 našla speváčka Ronie (vlastným menom Veronika Adamičková) pred štyrmi rokmi svoju cestu v sólovej dráhe. Tento týždeň vydáva  debutové EP DOMINO, ktorým oficiálne potvrdzuje svoju pozíciu a sólový vstup na hudobnú scénu.

EP DOMINO oficiálne vychádza v piatok 15. novembra. Ronie ho slávnostne pokrstila v stredu 13. novembra v kruhu rodiny, priateľov, kolegov a médií v bratislavskej Positive Restaurant. Ako krstných rodičov si pozvala kolegov, ktorí na EP spolupracovali – rapera Majka Spirita, speváčku Dominiku Mirgovú a producentov Grimasa, Viktora Hazarda a speváka a rapera ADissa.  

Ako Ronie prezrádza, jej debutové EP sa rodilo dva roky. Po starostlivom výbere z viacerých demoverzií na album napokon vybrala sedem skladieb – štyri sólové single a tri featuringy. Fanúšikovia tu nájdu i najnovšie duety Bam Bam s Majkom Spiritom: www.youtube.com/watch?v=fSfxwP7qJpI a Stále s Dominikou Mirgovou: www.youtube.com/watch?v=ZMp5cJ24Yq4 i doposiaľ najúspešnejší Ronin sólový singel Bonnie & Clyde: www.youtube.com/watch?v=-tFucHsLHV8.

Photo credit: © Ján Vlk – Dreamwolf Arts Photography 2019 www.dreamwolf.sk

Po producentskej stránke je EP DOMINO naozaj pestrým umeleckým počinom. Na jednotlivých skladbách sa totiž podieľala až pätica producentov: Viktor Hazard, DJ Wich, Grimaso, Hoodini a ADiss.

Svoj prvý fyzický nosič Ronie definuje ako sedem skladieb, prostredníctvom ktorých opisuje emócie, pocity a príbehy, či už zo svojho života alebo zo života ľudí v jej okolí. Ide o autentické stvárnenie jej osobnosti a o to, čo najviac sa emocionálne priblížiť jej fanúšikom a poslucháčom.

Photo credit: © Ján Vlk – Dreamwolf Arts Photography 2019 www.dreamwolf.sk

Ako ona sama spomína a vníma svoj príbeh a prerod zo skupinovej speváčky na sólovú umelkyňu? „Nebolo to jednoduché obdobie  – hodila som sa do vody a musela som plávať – bez kontaktov, sama, odstrihla som si tým pádom aj koncerty a prísun financií. Ale niečo v mojom vnútri mi hovorilo, že to je správne rozhodnutie,“ rekapituluje s odstupom času.  

„Ako vnímam svoj umelecký posun vlastne ani neviem zodpovedať. Cítim sa stále rovnako ako pred šiestimi rokmi, keď sme vydávali prvý singel s Forsomeone. Stále rovnaký stres, či je všetko dokonalé, či nie je ešte čo vylepšiť, či je to naozaj od srdca a nie strojené. Cítim rovnakú zodpovednosť ako aj vtedy, robím hudbu zo srdca ako aj vtedy, počúvam svoj vnútorný hlas ako aj vtedy a verím, že to je tá správna cesta. Zmenilo sa jedine to, že už som po tom čase na scéne zorientovaná, viem ako to tu chodí, viem kam ísť nahrávať, kde sa cítim najlepšie, viem od ktorého producenta presne akú hudbu očakávať – takže povedala by som, že jediné, čo je nové, sú skúsenosti…“ dodáva.

Photo credit: © Ján Vlk – Dreamwolf Arts Photography 2019 www.dreamwolf.sk

Na svojej umeleckej ceste podľa vlastných slov zažila niekoľko osudových stretnutí. Ako jedno z najprelomovejších označuje spoluprácu a priateľstvo s producentom Tomim Popovičom a spojenie so svojou manažérkou Nicole Mikuš Zahlbruckner. „Už počas môjho pôsobenia vo Forsomeone ma Tomi oslovil na spoluprácu, no vtedy som odmietla, pretože som nechcela „trhať skupinu“. Po tom, čo som sa rozhodla pre sólo dráhu, som sa mu ozvala a vytvorili  sme náš prvý spoločný song  Je mi to jasné (www.youtube.com/watch?v=nw81bio04qc),“ vysvetľuje Ronie. „Aj vďaka Tomimu som našla v sebe sebavedomie robiť hudbu ako sólo speváčka. Stále mi pripomínal, čo môžem dokázať, keď si budem veriť. Tomi je človek, ktorému budem navždy vďačná za to, že ma stále „kopal“ vpred. Je to skvelý hudobník a producent, dnes môžem povedať, že aj môj dobrý priateľ a som naozaj vďačná, že veril vo mňa a v môj talent. Nie je nič viac na svete ako ľudia, v ktorých cítite oporu a vieru vo vás.“

„Myslím si, že odkedy sa Ronie vydala na sólovú dráhu, vyspela. Nielen hudobne ale aj osobnostne. Na začiatku som spoznala Ronie, ktorej bolo treba dodávať odvahu a sebavedomie. Vedela som, že to je presne sféra, na ktorej musíme popracovať. Teší ma, že každým rokom som v nej videla silnejšiu a vyspelejšiu ženu, ktorá už vie, čo chce a kam smeruje. Čo sa týka umeleckého vývoja, rástli sme spoločne obe, keď sme sa snažili zorientovať v tejto džungli a spoločne prísť na to, čo bude Ronie žánrovo napĺňať. Som pyšná, že sme to dotiahli až do pomyselného finále našej doterajšej snahy a konečne uzrelo svetlo sveta jej debutové EP. Presne teraz je ten pravý čas, kedy do neho vyzrela,“dodáva na záver manažérka speváčky Nicole Mikuš Zahlbruckner.

www.instagram.com/ronieofficial
www.facebook.com/RonieOfficial

Zdroj: SOUL FOR SHOW
Foto: Ján Vlk-Dreamwolf Arts