Rockeri zo skupiny AYA sa nezdajú, koncertami v školách bojujú proti drogám!

Rockeri zo skupiny AYA sa nezdajú! Napriek pracovnej vyťaženosti si kapela našla čas na výchovné aktivity. AYA totiž brázdi slovenské školy s výchovnými koncertami! Ich cieľom je šíriť protidrogovú osvetu a naučiť slovenskú mládež ako sa rozhodnúť na križovatke dobra a zla.

Skupina AYA dokončuje nový singel a chystá vianočné koncerty. Napriek pracovným povinnostiam sa rockeri rozhodli motivovať slovenskú mládež. Sympaťáci zo skupiny AYA od októbra intenzívne koncertujú a šíria protidrogovú osvetu na základných a stredných školách. Ich multimediálno – motivačné koncerty sa volajú „Vzdušné zámky“ a „Pesničky z vrecka pre veselé decká.“

AYA 06

„Protidrogové a výchovné koncerty organizujeme počas školského roku na celom území Slovenska. Mládež základných a stredných škôl spolu so svojimi pedagógmi absolvuje 90 minút rockovej hudby, projekcie a hlavne motivačného slova. Sme veľmi radi, že publikum po koncerte reaguje absolútne pozitívne so slovami, že im silné motivačné témy podané s nadhľadom a humorom zmenili pohľad na seba a na život.“ Teší sa spevák Boris Lettrich.

Spevák kapely Boris Lettrich je vyštudovaný pedagóg a dokonca učil na strednej škole v Dolnom Kubíne. Aj preto považuje za povinnosť dospelých upozorňovať mladých ľudí na nástrahy života.

AYA 07

Som pedagóg a hlavne otec, ktorému záleží na tom, aby raz naši potomkovia chodili po uliciach plných zdravých, čestných ľudí. A nie džunglou plnou tieňov, podvodov a tmy. Pri našich aktivitách, ktoré robíme so skupinou AYA už 13 rokov, sa riadime myšlienkou „Poďme dnes zapáliť aspoň malé svetlo, aby sme zajtra nemuseli nadávať na tmu.“ Vyvetľuje spevák skupiny AYA.

Multimediálny protidrogovo – motivačný koncert „Vzdušné zámky“ vykresľuje silné príbehy zo života a pády ľudí, ktorí začínali nevinným pokúšaním a dnes skúšajú prežiť peklo, ktoré po páde nastane. Myšlienkou koncertu je vysvetliť mladým ľuďom, že zážitky, ktoré sľubujú drogy a všetky závislosti, sú ako vzdušné zámky, ktoré raz určite prasknú ako balón v stratosfére.

AYA 01

„Pesničky z vrecka pre veselé decká“ je výchovno-motivačný koncert pre žiakov I. stupňa základných škôl. Program s humorom a nadhľadom deťom vštepuje zásady dobra v bežnom živote s hlavným mottom „Čo dáš, to raz dostaneš“. Počas koncertu si deti vypočujú množstvo príkladov o tom, že najväčším pokladom každého človeka nie je plný mešec, ale vzdelanie, pracovitosť, česť a ľudskosť. Viac informácii nájdete na webovej stránke www.letart.sk.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Richard Köhler