Rock for People 2013 sa po víkende stane aj pestrofarebným karnevalom a prehliadkovým mólom.

Už v úterý 2. července ožije hradecký Festivalpark letošním Rock for People. Vedle pestrého spektra hudebních zážitků má festival letos ambici stát se místem, které bude pestrobarevnou karnevalovou směsicí módních stylů, plnou barev, originálních i bláznivých módních nápadů.

Každý z návštěvníků se může do kreativního víru zapojit, žádné meze a limity se v oblasti módy na RfP nekladou. Naopak, letošní rok připravili renomovaní dodavatelé v čele s firmou ZOOT.cz velkou řadu nápaditých oděvních součástí, módních doplňků i praktických věcí s různými variantami festivalových témat, které ozdobí módní výbavu každé dámy i mladého muže nejen po čas festivalu, ale poskytnou jim dobrý základ a inspiraci pro jejich vlastní nápady a kreace. Od holinek po spodní prádlo, od trikošatů po pláštěnku zabalenou do malé kuličky, od pouzdra na iPhone po baterku.

„Všude ve světě se festivaly stávají nejen přehlídkou kvalitní hudby, ale i místem pro spontánní kreativitu návštěvníků, místem kde ožijí jejich vlastní nápady a fantazie může pracovat na plné obrátky“ říká Michal Thomes, ředitel Rock for People, a přidává přání: „Rádi bychom, aby se Rock for People, podobně jako je tomu u řady dalších festivalů v Evropě a ve světě, stal pestrobarevným karnevalem, sršícím gejzíry nápadů a kreativity. Jak na pódiích, tak mezi návštěvníky. Každý divák může být zároveň tvořivým a originálním spolutvůrcem celého festivalu.“

Letošní RfP připravil line-up, který čítá na 200 položek. Od hvězdných amerických Queens of the Stone Age přes českou legendu Karla Gotta po vycházející zářivou hvězdu, teprve sedmnáctiletou Chlöe Howl, která rozčeřila hladinu zájmu ve Velké Británii teprve ve druhé polovině loňského roku. Festival má ale také svůj „módní“ line up: nových položek ve festivalovém merchi je zhruba pět desítek.

Na Rock for People jsou až do víkendu v předprodeji vstupenky za 1 650 Kč, respektive po registraci za 1 550 korun. Na místě bude lístek k mání za 1 800 Kč. Jednodenní vstupné začíná na 750 Kč, respektive na 390 Kč na poslední den. Finální program lze prostudovat zde: https://www.rockforpeople.cz/program/harmonogram/. Více informací na www.rockforpeople.cz a google.com/+RockForPeople.

Festival jako předváděcí molo!

Loňskými holínkami Rock for People začala nová kapitola tuzemské festivalové módy. S logem RfP nebo s motivy vystupujících kapel se lze potkávat na stále více designových prvcích, ošacení i roztomilých maličkostech. Chcete festivalové plavky, sluneční brýle, machršňůry nebo dokonce miminkovské body? Na Rock for People žádný problém! Každoročně se nabídka merchendisingu rozšiřuje a line-upová trička nebo kšiltovky se jménem oblíbené kapely – i když patří stále k nejprodávanějším artiklům – vedle nich působí jako „konzervy“…

Nejen firmy, ale i sami návštěvníci si však uvědomují, že hudební festival je jejich výkladní skříní i zdroj inspirace. Proto konkrétně na Rock for People lze potkat stále více „modýlků“ – a to zdaleka neplatí jen pro hipstery, ale i pro fans žánrů hardcore, punk nebo electro. Festival se i díky tomu mění na módní rej. Karneval, jak jej známe z festivalů v Belgii, Holandsku nebo ve Velké Británii.

A jaký outfit zvolit pro letošní návštěvu RfP? Letošní trendy ve festivalové módě jsou především o hravosti, barvách a nápadech. Nadsázce, ironii i sebeironii. Všechny módní řetězce sázejí na neonové barvy, proužky a potisky. Opět se vracíme do minulosti a trendy je ideál 50. let, tedy kolové sukně, šaty a vyčesané účesy.

Z praktických kusů oblečení jmenujme plastové boty či funkční oblečení, které je již na první pohled sportovního vyznění. Doslova boom zažívají potisky. Jak uvádí Kamila Štorková, Head of Buying ve společnosti ZOOT.cz: „Printy na oblečení se staly v posledním roce doslova hitem. Mezi nejzajímavější a nejžádanější v tomto módním artiklu patří bezesporu vesmírná řada Mr. Gugu & Miss Go či americká značka triček The Mountain, která se specializuje na zvířecí potisky.“

Pro festivalové nadšence Rock for People letos ve spolupráci se ZOOT.cz připravili prodejní kolekci, která bude online již od začátku června. Vedle nezbytných komponentů, jako jsou boty, pláštěnky, brýle, batohy, termohrnky atd., bude kolekce obsahovat módní výstřelky mnoha evropských značek, které jinde nekoupíte a byly objednány pouze pro fanoušky Rock for People.

Za všechny jmenujte například značku Oddsocks, bořící mýtus nudných ponožek. A protože Britové netroškaří, tak jsou v balení rovnou tři kousky, a navíc každý v jiném barevném provedení. Vize je jednoduchá – nechceme měnit svět, jen chceme mít možnost dělat každý den něco jinak!

RfP a móda není jen o trendech, ale i o ekologii a recyklaci. Proto bude kolekce obsahovat i fair trade a eko výrobky. Vedle organických materiálů bude nabízet i čistě přírodní kosmetiku vhodnou i pro vegany STOP THE WATER WHILE USING ME! Jak sám název napovídá, vybízí uživatele k tomu, aby zbytečně neplýtvali vodou, když jinde ve světě lidé trpí jejím nedostatkem.

Na závěr ještě zmiňme již loni odzkoušený hit všech festivalových nadšenců, tzn. Festivalovou jednodenní KPZ – krabičku poslední záchrany či první pomoci, jak chcete. Ta obsahuje vše, co byste během jednoho dne na festivalu mohli použít: od krému na opalování, energetického bonbónu, ponča, atd. až po osvěžující kapesník.

Všude ve světě je běžné, že se velké nadnárodní firmy aktivně zapojují do dění v rámci festivalu a zpříjemňují tak fanouškům nejen pobyt, ale především umocňují jejich zážitky. V tuto chvíli je ještě příliš brzy na prozrazování detailů, ale RfP a ZOOT.cz chystají něco, co český festivalový rybník ještě nezažili.

Můžeme prozradit, že opět myslíme i na takové detaily, jako jsou brandovaná zrcadla rozmístěná v rámci areálu Festivalparku. Chceme, aby se fanoušci na Rock for People cítili dobře – podmínkou je, aby byli sami se sebou spokojeni. S tím souvisí i chystané projekty o nejstylovějšího a nejvíce trendy festivalového návštěvníka a spolupráce s módními bloggery.

Zdroj: Rock for People