Robo Opatovský oslavuje 20 rokov na  scéne novým singlom aj turné s výberom najväčších hitov! 

20 úspešných rokov na hudobnej scéne, to už je dôvod na poriadny žúr! Robo Opatovský sa rozhodol, že to oslávi s fanúšikmi. S výberom najväčších hitov svojej kariéry sa chystá na turné, počas ktorého sa zastaví v 13 slovenských mestách.

Robo pre fanúšikov pripravuje aj darček. V týchto dňoch zarezáva v štúdiu, kde dokončuje nový singel „Posteľné kráľovstvá“. Autorom hudby je tak ako vždy sám Robo. Na pomoc si tentoraz zavolal celkom nový tvorivý tím. Text k piesni mu napísal HEXák Martin „Fefe“ Žúži, produkoval ju Marek Rakovický zo skupiny Lavagance. Robo Opatovský sa teší, ako „Posteľné kráľovstvá“ zahrá na turné, ktoré štartuje už 11. marca!

Robo Opatovský oslavuje 20 rokov na hudobnej scéne. Sympatický spevák chce toto významné jubileum osláviť s fanúšikmi a tak ide za nimi! Počas turné sa zastaví v 13-tich slovenských mestách.

„Zaspievam výber mojich najznámejších skladieb od roku 1996. Určite nebude chýbať môj prvý hit „Unavená“ a aj staršie songy „Úspech ťa spáli“, „Ráno 5 o clock“, „Hovorila po španielsky“ či „Prílev energie“. Mám pripravený aj 10-minútový mix zo skladieb, ktoré nemôžem zahrať celé, lebo by koncert trval 3 hodiny. A v Nitre, v Modre, v Michalovciach, v Košiciach, v Humennom a v Prešove mám speváckeho hosťa Niku Karch,“ vysvetľuje Robo Opatovský.

Robo však nechce prísť „naprázdno“ a plánuje fanúšikov potešiť darčekom – novým singlom. V týchto dňoch finišuje s piesňou „Posteľné kráľovstvá“, na ktorej  spolupracoval s gitaristom HEX-u Martinom „Fefe“ Žúžim a producentom Marekom Rakovickým zo skupiny Lavagance!

„Chcel som to nahrať s novým produkčným tímom a s novým textárom. Texty Martina „Fefe“ Žúžiho z kapely HEX sa mi vždy páčili, a tak som mu poslal demáč. Jeho odpoveď ma veľmi potešila, skladba sa mu zapáčila na prvé počutie. Veľmi sa mi páči aj projekt Lavagance Mareka Rakovického, ale hlavne jeho práca ako producenta,“ pochvaľuje si Robo Opatovský.

HEX-ák Martin „Fefe“ Žúži spolupracoval s Robom Opatovským po prvý raz a verí, že nie naposledy. Rovnako ako Marek Rakovický z kapely Lavagance.

„S Robom sa poznáme roky, je to výborný spevák, už dávnejšie ma oslovil na spoluprácu a konečne nám to spolu vyšlo. Myslím si, že to stálo za to. Keď som počul finále pesničky, veľmi sa mi páčila. Vlastne aj preto som sa dal nahovoriť na napísanie textu. Keď som si vypočul Robovu hudbu, zaujala ma. Naša spolupráca bola veľmi príjemná. Najskôr sme sa porozprávali o tom, ako si on predstavuje, čo by malo v texte byť a podľa toho som sa ho snažil napísať tak, aby bol spokojný. Verím, že sa pieseň bude ľuďom páčiť a už sa teším sa ďalšiu spoluprácu. Máme už niečo rozrobené, nebudem však prezrádzať,“ vraví Martin „Fefe“ Žúži.

„Spolupráca s Robom bola veľmi príjemná, malo to hladký priebeh. Všetko sme dobre zvládli. Robo je naozaj veľký profesionál. Robí rýchlo, všetko má veľmi dobre pripravené, výborne spieva. „Posteľné kráľovstvá“ sa mi veľmi páčia, myslím, že majú dobrý „rádiový potenciál“, jednoducho, že sa nám pieseň podarila. Určite by som s ním chcel spolupracovať aj v budúcnosti,“ dopĺňa Marek Rakovický.

Už samotný názov singlu má podnecovať fantáziu a je o našich intímnych svetoch.

Pieseň je o miestach, kde sme jeden pre druhého, v bezpečí. Aj keď nás trápia veci, ktoré sa dejú okolo nás – politika, vojny, negatívne správy. V našom malom „posteľnom mikrosvete“ aspoň na chvíľu na všetko zabudneme a užívame si to, že sme s niekým, kto nám rozumie, miluje nás…“ vysvetľuje Robo Opatovský.

Nový singel zaznie aj na koncertnom turné, ktorým chce Robo osláviť okrúhle výročie spolu s fanúšikmi. Turné štartuje už 11. Marca, lístky sa dajú kúpiť v sieti Ticketportal. Aktuálne informácie o aktivitách Roba Opatovského nájdete na: https://www.roboopatovsky.com/ alebo https://www.facebook.com/robo.opatovsky.fanpage?fref=ts

Robo Opatovský tour 2016
11.3. – Nové Mesto nad Váhom – Blue Note
12.3. – Prievidza – Woodstock
17.3. – Bratislava – Rock Cafe
18.3. – Topoľčany – CaféBar Sway
26.3. – Piešťany – Kursalon
9.4. – Banská Štiavnica – Trotuar Cafe
14.4. – Nitra – Music a Cafe
20.4. – Košice – Jazz Club
21.4. – Prešov – Bizarre
22.4. – Michalovce – Zlatý býk
23.4. – Humenné – MsKS – Estrádna hala
28.4. – Modra – Elesko Wine Park
29.4. – Žarnovica – Cukráreň Alžbetka

web banner 1500x860-3

Zdroj: Propaganda House s.r.o.