Róbert Pospiš vydáva debutovú básnickú zbierku Sme to my?

Hudobník, skladateľ a textár vydáva debutovú básnickú zbierku s názvom Sme to my?. Kniha vychádza vo vydavateľstve Limerick, za ktorým stojí slovenský hudobník a spisovateľ Štefan Chrappa alias Pišta Vandal.

Debutová básnická zbierka Róberta Pospiša ukrýva ústrednú tému už vo svojom názve. Otázku Sme to my? by si mal pri jej čítaní položiť samotný čitateľ, ktorý v básňach mladého poeta chce nájsť kus vlastného príbehu. Poézia vychádzajúca z prežívania mladého človeka v dnešnej spoločnosti plynule prechádza k elementárnym otázkam ľudského života. Kam patríme? Čo pre nás znamená láska? Existuje univerzálna spravodlivosť? Sú naše korene naozaj naše? Autor sa nebráni používaniu mestského jazyka, ktorý je pre neho rovnako prirodzený ako úcta k jeho básnickým vzorom. Dôležitou súčasťou poetického výrazu Róberta Pospiša je jeho blízkosť k jazyku pesničkárov a bluesmanov. Básnická zbierka Sme to my? je debutom poeta, pre ktorého poézia znamená pravdu a krásu. Oboje by v knihe Róberta Pospiša mal nájsť každý vnímavý čitateľ.

Róbert Pospiš (1986 – Bratislava): S poéziou začal už ako pätnásťročný. Vtedy sa iba vynárala z jeho prvých hudobných textov. Prvé básne zo svojej debutovej básnickej zbierky Sme to my? napísal už v roku 2008. Róbert Pospiš vydal dva hudobné albumy (Peoples – Láska. Bolesť. Smútok. Viera – 2007, Róbert Pospiš/Martin Sillay – Príchody Odchodov – 2009) a aktuálne pripravuje spoločne s dlhoročným spoluhráčom Martinom Sillayom ďalší. Ako hudobný producent sa podieľal na nahrávkach interpretov Pressburger Klezmer Band, saxofonistov Nikolaja Nikitina a Erika Rothensteina aj gitaristu Petra Luhu.

Básnickú zbierku pokrstí mladý umelec 7. marca o 19:00 v bratislavskom kníhkupectve Artforum. Súčasťou krstu bude aj krátky koncert, na ktorom zahrá Róbert Pospiš spoločne s Martinom Sillayom nové skladby z ich pripravovaného albumu.

Bližšie informácie o básnickej zbierke Sme to my? nájdete na odkaze: www.robertpospis.sk
Detailne informácie o krste knihy nájdete na odkaze: https://www.facebook.com/events/431242950278105/?ref=ts&fref=ts

Zdroj: Robertpospis