Registrácia na Red Bull Get on Top 2016 je spustená.

Vertikálny motorkársky súboj, Red Bull Get on Top, sa vracia po trinástich rokoch, aby nielen jazdcom, ale aj divákom, priniesol poriadnu dávku adrenalínu. Na kopci v Porúbke pri Žiline sa už o necelé tri mesiace ukáže, kto má natrénované, kto zvolil najlepšiu techniku, a či diváci budú odchádzať so spadnutou sánkou.

1. śtefan Svitko. Foto kredit_Arch°v Red Bull Get on Top

Na štarte sa očakáva 140 statočných, ktorí sa predstavia vo vyraďovacích dueloch. Štartuje sa na rovine, kde na jazdcov budú čakať umelé prekážky v štýle superendura, vytvorené z dreva alebo kameňov. Na začiatku trate a na úpätí strmého kopca pôjdu jazdci v dvoch paralelných tratiach, ktoré sa približne v polovici kopca spoja do jednej. Tu sa už pozornosť jazdcov sústredí na nástrahy terénu, výber najvhodnejšej koľaje a prítomnosť súpera. Súboje o každý meter a o najvhodnejšiu koľaj určite prinesú ešte viac adrenalínu!

3. Foto kredit_Arch°v Red Bull Get on Top

Počas prvých troch ročníkov Red Bull Get on Top sa kopec v Porúbke pokoriť nepodarilo. Bránou neprešiel zatiaľ ani jeden jazdec, aj keď niekedy chýbalo iba pár metrov. Bude sa 24. septembra 2016 prepisovať história? To závisí hlavne od všetkých jazdcov, ktorí prijmú výzvu a ešte dnes sa zaregistrujú na www.redbull.sk/getontop.

2. Zlatko Novos†d. Foto kredit_Arch°v Red Bull Get on Top

Red Bull Get on Top je podujatie, nadväzujúce na legendárnu akciu, ktorá sa v Porúbke pri Žiline konala pred viac ako desiatimi rokmi. Tento rok sa menia pravidlá a vo vynovenej verzii to nebude iba súboj jazdec vs kopec, ale zároveň aj jazdec vs jazdec. Porúbka zažije celosvetovú premiéru konceptu dual up-hill, ktorý na štartovú líniu proti sebe postaví dvoch pretekárov. Postupuje ten jazdec, ktorý to dotiahne vyššie a podarí sa mu zdolať prekážky na pripravovanej trati. Na štarte sa stretnú profesionáli aj začiatočníci, mladá krv a starí klasici, úspešní jazdci, ale aj neznáme talenty. Prihlásiť sa môžu pretekári s motokrosovou alebo enduro motorkou, a to bez obmedzenia objemových kubatúr. Red Bull Get on Top zaradil do svojho nabitého kalendára aj náš úspešný dakarista, Štefan Svitko.

Red Bull Get on Top 2016_Komiks

Zdroj: Red Bull