Red Bull Get on Top sa blíži, nekompromisne rýchlo!

Ešte sa párkrát vyspíte a prebudíte sa do adrenalínovej akcie tejto jesene. Red Bull Get on Top sa nekompromisne blíži a nastal čas, zverejniť aj nekompromisný sprievodný program. V Porúbke pri Žiline to síce bude hlavne o cross a enduro motorkách, extrémnom výjazde a prekážkach, veľkých jazdeckých menách a nádejných talentoch. No okrem vyžitia športového ponúkne toto podujatie všetkým návštevníkom aj vyžitie kultúrne.

Pod kopcom zaparkuje aj legendárna karosa, Red Bull Tour Bus, a na jej streche to rozbalia kapely Billy Barman a Pipes and Pints zo susedných Čiech. Potvrdení sú aj DJ Spin, DJ Ľudko Snovák a afterka do polnoci. Vstup na akciu je zadarmo, takže 24. septembra 2016 postačí dostaviť sa do Porúbky pri Žiline a nechať sa uniesť atmosférou.

PSH perform at the Red Bull Tour Bus in Hradec nad Moravici, Opava, Czech Republic on August 21st 2015 // Lukas Wagneter / Red Bull Content Pool // P-20151210-00373 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Kto si predstavuje svoj víkend akčne a na trati, ten sa ešte stále môže registrovať na https://www.redbull.sk/getontop. Počet jazdcov je limitovaný na číslo 140. Výzvu postaviť sa na štart a pokoriť extrémny výjazd už prijal úspešný slovenský dakarista Štefan Svitko, ale aj posledný víťaz Red Bull Get on Top z roku 2003, Zlatko Novosád.

Kopec v Porúbke pri Žiline ostáva aj po troch ročníkoch, ktoré sa odohrali na začiatku milénia, nepokorený. Niekedy chýbali iba metre na dosiahnutie cieľovej brány. O tom, či sa 24. septembra 2016 bude prepisovať história, sa jazdci aj fanúšikovia môžu presvedčiť na vlastné oči už budúci víkend.

red-bull-get-on-top-2016_komiks

Red Bull Get on Top – nekompromisne vertikálny súboj

Red Bull Get on Top je podujatie nadväzujúce na legendárnu akciu, ktorá sa v Porúbke pri Žiline naposledy konala pred trinástimi rokmi. Tento rok sa pravidlá upravili a vo vynovenej verzii to už nebude iba súboj jazdec vs kopec, ale zároveň aj jazdec vs jazdec. Porúbka zažije celosvetovú premiéru konceptu dual up-hill, ktorý na štartovú líniu proti sebe postaví dvoch pretekárov. Postupuje ten jazdec, ktorý to dotiahne vyššie a podarí sa mu zdolať prekážky na pripravovanej trati. Na štarte sa stretnú profesionáli aj začiatočníci, mladá krv a starí klasici, úspešní jazdci, ale aj neznáme talenty. Prihlásiť sa môžu pretekári s motokrosovou alebo enduro motorkou, a to bez obmedzenia objemových kubatúr.

Red Bull Tour Bus a jeho príbeh

Red Bull Tour Bus vznikol z Karosy ŠL 11, linkového autobusu vyrábaného československým podnikom Karosa v rokoch 1970 až 1981. Tento konkrétny originálny kúsok je z roku 1977 a v súčasnej úprave brázdi cesty od roku 2014. Z pódia na streche tohto unikátneho autobusu už priviedli dav do varu hudobníci v mestách naprieč celým Slovenskom a Českou republikou. Medzi posledné zastávky u nás sa zaradili Komárno a Lučenec a už čoskoro príde rad na Porúbku pri Žiline.

Zdroj: Red Bull