Red Bull Rapids: Doplavené!

Na druhý ročník vychýrenej lodnej bitky Red Bull Rapids sa dnes do Liptovského Mikuláša prišlo pozrieť takmer 6 000 ľudí. Ani jesenné počasie neodradilo návštevníkov od príchodu na vodácku akciu roka.

Kanálom v Liptovskom Mikuláši sa dnes brodilo presne 30 posádok na vlastnoručne vyrobených plavidlách. Takmer všetky sa šťastne doplavili do cieľa a predviedli nielen svoju kreativitu, ale aj perfektne nacvičenú šou a rýchlosť plavby. V tvrdom boji však mali miesto len tí najlepší.

MF_150926_RedBull-Rapids_0869

Ako prvý sa umiestnil tím Vajka na chlebu, ktorý získal najvyšší možný počet bodov – 115. Len o bod menej mal tím Zezadu na žltučkom lietadle, ktorému víťazstvo uniklo len o kúsok. Nepomohol ani majster sveta vo vodnom slalome Jiří Prskavec, ktorého mal tím na palube. Ako tretí sa na stupeň víťazov postavil tím Veselí záhradkári v akcii (100).

Unknown-4

O tom, kto sa stane majstrom liptovských perejí, rozhodovala vychýrená porota. Kajakárka Janka Dukátová, lyžiar Adam Žampa, herec Róbert Jakab či páni youtubových kanálov Gogo a Selassie spolu so zástupcom mesta Liptovský Mikuláš či riaditeľom Areálu vodného slalomu.

Unknown-5

„Nečakal som, že lode budú tak profesionálne nachystané, tak perfektne pripravené a tak do detailu premyslené, nielen na plavbu, ale aj na zábavu. Klobúk dole všetkým posádkam, 100-percentná príprava,“ ocenil tímy Daniel GogoMan Štrauch.

Unknown-2

V teple držala posádky aj bezstarostná atmosféra, ktorá sa niesla celým eventom. „Najkrajšie na celom Red Bull Rapids je, že vo všetkých v nás vďaka nemu zostáva veľký kus detstva. Pár hodín zasa vypustíme z hlavy všetky starosti a na vode sa jednoducho jašíme, aj jačíme, hráme na rozprávkové postavičky a užívame si to,“ zaspomínal si herec Róbert Jakab.

__S_0338

Žiadnu detskosť, naopak vyspelé gesto, preukázal víťazný tím Vajka na chlebu, ktorý daroval svoju finančnú výhru 1500 eur na rozvoj mladých vodáckych talentov klubu Tatra Kanoe Liptovský Mikuláš. Poklad vyhratý na tomto kanáli teda zostáva aj v jeho liptovských vodách.

LW_150926_Red_Bull_Rapids_Liptovsky_Mikulas_SK_LQ_0011

Red Bull Rapids teda opäť dokázal, že je po troch rokoch od svojej premiéry v Čunove v ešte lepšej forme, kreativite a nálade. Potvrdilo to takmer 6000 nadšených divákov a 30 nebojácnych posádok.

JKP_2524_V1

Aktuálne info z celého dňa, ďalšie fotky, videá, štatistiky a celkové výsledky nájdete na: redbull.sk/blograpids ako aj na www.redbull.sk/rapids

Zdroj: Red Bull