REBIS PRINÁŠA HUDOBNÉ “SVETLO”! NOVÝ KLIP PREDZNAMENÁVA JEJ PRVÉ EP

Rebis je meno, ktoré počujeme neustále v spojitosti s jej známou rodinou. No samotná speváčka ide úplne iným hudobným smerom a k tomu pripája aj profesionálne tanečné kreácie, ktoré mladý talent pretavuje aj do svojich klipov. Nová skladba “Svetlo” však predznamenáva jej nové EP, ktoré vychádza už 30.novembra!

Rebis Kmeťová už svoju fanúšikovskú základňu má a už počas roka ponúkla kvalitné skladby ako “Namotáš, Neskoro, Príde to samé”, ktoré majú dosť slušné vzhliadnutia. Samotná speváčka uviedla na svojich sociálnych sieťach, že hudbu chce robiť inak a ako to cíti, preto ak čakáte od nej funky štýl sklame vás, no zároveň ponúka iný, nový rozmer žánru, ktorý zaručene ocenia všetci fanúšikovia kvalitnej hudby.

A ako vznikla skladba “Svetlo” a pripravové EP z produkcie Gitano Records?

“Spočiatku sa skladba mala volať “Tma”,   nakoľko obodobie, kedy som písala túto skladbu bolo pre mňa veľmi temným, čo sa týka vnímamie sveta a mojho vnútra… Celý tvorivý proces písania, trval veľmi dlho, niekoľkokrát som zmenila text aj melodické linky, kvôli mojej nespokojnosti a pocitu nevyjadrenia sa v skladbe dostačujúco. Keď som mala skladbu už definitívne spracovanú, môj pocit z vnímania skladby nebol temný, práve naopak, výsledok mi dal silu a “svetlo”. “Svetlo” je pre mňa znovuzrodenie, začiatok niečoho nového, vnímanie seba, čistota, láska, vrchol a otvorenosť!”, hovorí o vzniku skladby Rebis.

O zaujímavý videoklip sa postaral český režisér, ktorý sa zhostil aj kamery Tomáš Fiala, text napísala samotná speváčka, produkčne ju zastrešil Igor Kmeťo ml. a o mix master sa postaral americký zvukár Byron H. Tanečná choreografia vznikla pod taktovkou Simona Šinku.

“Každá spolupráca s mojím otcom je úplne iná, snažíme sa stále posúvať a inovovať naše skúsenosti, z mojho pohľadu je môj otec veľký profesionál čo sa týka práce v štúdiu, je perfekcionista a vníma detaily, ktoré potom tvoria celok. Každý prispieva svojími znalosťami a hudobným vkusom a je pre mňa česť tvoriť s ním! Okrem iného…EP! Je to pre mňa veľký moment a hlavne nová skúsenosť, pripraviť konceptuálný projekt. Bol to dlhý proces, už od skladania, nahrávania až po realizovanie vizuálov. Naučilo ma to mať trpezlivosť a pozerať sa na veci s nadhľadom. Snažila som sa v každej skladbe zachytiť svoje vnútorné pocity a vyjadriť možno niečo, čo nebolo v mojej sile povedať hovoreným slovom, pomocou písania skladieb som ale rada, že všetko čo prežívam viem povedať formou hudby”, uzatvára mladý talent.

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/rebiiiiss/

Zdroj: PR/BRAND MANAŽÉR JANA TRELLOVÁ