Ranjevš & Óbasz vyráža na jarné turné

Obrátené priezviská gitaristu Štefana Szabó (el. gitara, preparácie) a Jakuba Švejnara (bicie nástroje, perkusie) tvoria experimentálne duo Ranjevš & Óbasz, ktoré už koncom apríla týždeň vyráža na jarné turné po Českej Republike a Slovensku.

Prvý koncert turné odohrá duo v  klube Gauč / Blansko /, kde vystúpi spolu s českým hudobným skladateľom a improvizátorom Jaroslavom Štastným a.k.a Peterom Grahamom /. Nasledujúci deň duo odohrá koncert v Novej Cvernovke v rámci medzinárodného showcaseového festivalu Sharpe a deň na to v Bytči v KC Hviezdne Noci na dvojkoncerte spolu s českým hudobníkom a kurátorom Tomášom Knoflíčkom.

O duu sa vyjadril hudobný kritik Jan Hocek (HISvoice, jazzport.cz) nasledovne: “ Obrácená příjmení bubeníka Jakuba Švejnara a kytaristy Štefana Szabó. Tato dvojice vzešla z tria KIN. Švejnar je hračička, Szabó zase nekompromisní hledač; navzájem se inspirují, jejich improvizace jsou nepředvídatelné, tu vás smete noise, inde seversky rozjímavá ambientní zvukomalba, rocková intenzita, klokotavé blues. Výživná krmě! “

Termíny koncertov :
21.4 / Blansko / Gauč
22.4 / Bratislava / Festival Sharpe
23.4 / Bytča / Hviezdve noci 
25.4 / Košice / Tabačka
27.4 / Rožnava / KC Kláštor
28.4 / Banská Bystrica / Záhrada
29.4 / Banská Štiavnica / Art Café
30.4 / Liptovský Mikuláš / Diera do Sveta

autor foto: Marek Bouda
Zdroj: TS