Rammstein vydajú exkluzívny živák z Madison Square Garden!

Kapela Rammstein patrí už roky k tomu najlepšiemu nemeckému hudobnému exportu. Šesťčlenné zoskupenie, ktoré odštartovalo svoju hudobnú dráhu v roku 1994, doteraz po svete predalo milióny albumov a singlov, za ktoré získalo nespočetné množstvo zlatých a platinových ocenení. Najväčší obdiv svojich fanúšikov ale Rammstein získavajú práve na koncertných pódiách…

Ich živé vystúpenia sú plné pyrotechnických efektov, obscénnych giest, vizuálnych vychytávok a predovšetkým energie. S každým svojím štúdiovým albumom vyrazia na veľké svetové turné, nie vždy sa im však, bohužiaľ, podarí navštíviť všetky štáty, v ktorých majú silnú fanúšikovskú základňu. To je prípad aj takej Ameriky, kde sa Rammstein etablovali ako jedna z mála nemecky spievajúcich kapiel…

Till_Lindemann_Rammstein_Guido_Karp

Preto keď bolo oznámené, že 11. decembra 2010 odohrajú koncert v Madison Square Garden, trvalo fanúšikom len neuveriteľných tridsať minút, kým vykúpili všetkých osemnásťtisíc lístkov. Nasledná show, počas ktorej Rammstein zahrali osemnásť piesní, je podľa zasvätených jednou z najlepších v celej ich kariére. Je teda výbornou správou, že práve tento koncert z Big Apple bol zaznamenaný v HD kvalite a už koncom septembra vyjde na DVD a Blu-ray.

To by však neboli Rammstein, aby na komplet s názvom Rammstein in Amerika zaradili iba koncertný film. V prípade obidvoch formátov bude priložený aj bonusový disk s takmer dva a pol hodinovým exkluzívnym materiálom . Jeho základ bude tvoriť  dokument Rammstein in Amerika, ktorý dal dokopy uznávaný rakúsky režisér a producent Hannes Rossacher. Spomínaná dvojhodinová snímka mapuje takmer celú históriu tejto industriálnej kapely, a okrem doteraz nezvrejnených rozhovorov a záberov z koncertov a zákulisia sa dočkáme aj súkromného vizuálneho materiálu, ktorým prispeli aj samotní členovia kapely.

V rámci dokumentu však dostali priestor aj iní hudobníci, ktorí sa na adresu kapely (niekedy aj úplne prvýkrát) otvorene vyjadrujú. Medzi oslovených patrí napríklad Iggy Pop, Steven Tyler, Marilyn Manson, Gene Simmons, Paul Stanley, Moby, Scott Ian (Anthrax), Chad Smith (Red Hot Chili Peppers), Wes Borland (Limp Bizkit), John Dolmayan (System of A Down), Melissa Auf der Maur, James Shaffer (Korn) alebo Shawn Crahan (Slipknot).

Ďalším bonusom bude dvadsaťminútový dokument mapujúci nahrávanie posledného radového albumu Liebe Ist Für Alle Da, ktoré prebiehalo v novembri a decembri  2008 v Kalifornii. Ten je výnimočný najmä v tom, že ho natočil jeden z členov kapely – gitarista Paul Landers.

Komplet Rammstein in Amerika nie je ani zďaleka len obyčajným koncertným záznamom s niekoľkými bonusmi, ktorý by patril len do zbierky skalných fanúšikov. Naopak, ide o najkompaktnejší záznam z turné k poslednému štúdiovému albumu, ktorý navyše doplňuje doposiaľ najrozsiahlejší dokument o tejto nemeckej kapele…

Rammstein sa vracia s koncertným filmom “Rammstein in Amerika“! Komplet dvoch DVD a Blu-ray vyjde pod hlavičkou Universal Music už 25. septembra!

https://www.rammstein.de
https://www.facebook.com/Rammstein

Rammstein in Amerika_cover

Zdroj: Universal Music s.r.o.