Radošinci sa budú vďaka Poštovej banke sťahovať do nových priestorov.

Radošinské naivné divadlo, ktorého generálnym partnerom je Poštová banka, sa bude sťahovať do nových priestorov na Záhradníckej ulici 95 v Bratislave. Scénu v bratislavskom Istropolise, kde odpremiérovali 39 inscenácií, opustia po 26 rokoch. Divákov privítajú v nových priestoroch už od nadchádzajúcej divadelnej sezóny.

Poštová banka ponúkla Radošinskému naivnému divadlu možnosť presťahovať sa do komfortnejších priestorov budovy na Záhradníckej ulici 95, ktorá patrí skupine Poštovej banky. Budova prejde významnou rekonštrukciou, momentálne sa pripravuje projekt a v krátkom čase by sa mali spustiť stavebné úpravy,“ hovorí Naďa Urbanová, vedúca oddelenia PR Poštovej banky.

image00014

Nadchádzajúcu sezónu už Radošinské naivné divadlo (RND) odštartuje v nových priestoroch, a to 25. septembra 2015 slávnostným predstavením hry Správa o chodcovi S.Š. V novembri pridajú Radošinci do svojho repertoáru novú hru Zmiešaná štvorhra, ktorej scenár pripravil Stanislav Štepka, riaditeľ a umelecký šéf RND. Režírovať ju bude Juraj Nvota.

Hlavným dôvodom sťahovania sú dlhotrvajúce problémy s vykurovaním sály v Istropolise. Tak diváci ako ani herci sa necítili dobre v týchto podmienkach, preto som o to s väčšou radosťou privítal ponuku Poštovej banky,“ dopĺňa Stanislav Štepka.

image00006

 

V novej sále si bude môcť predstavenia Radošincov pozrieť približne 300 divákov. Pripravované sedenie bude mať formu vysúvacieho hľadiska, ktoré umožní viacúčelové využitie sály, napr. na divadelné plesy, majálesy, hudobno-tanečno-divadelné večery a pod.

Zdroj: Poštová Banka
Foto: Ctibor Bachratý