Putovný festival Rockové mrazenie zabodoval aj v Kálnici.

9. ročník rockového festivalu Rockové mrazenie zavítal aj do obce Kálnica a bolo sa veru na čo pozerať, burácajúca atmosféra roztancovala niekoľko stoviek hudobných priaznivcov.

Festivalové podujatie obohatili svojou tvorbou a výberom toho najlepšieho čo zložili skupiny ako Mas Percepcion, Desmod, Dorian Gray, Zoči Voči, Konflikt a na záver Horkýže Slíže. Úvod festivalu rozpumpovala svojimi hitovkami skupina Desmod, tí postupne navodili tu pravú atmosféru medzi hudobnými nadšencami.

img_9735

Gradujúcu atmosféru potom umocnili Zoči Voči, ktorý viditeľne mali dobrú odozvu v publiku, veru svojich fanúšikov nesklamali, chlapci vybrali pesničky ako z nového tak aj zo starého albumu, čím dav dostali do varu, veru miestami sa bol problém u podaktorých vášnivých fanúšikoch pod pódiom udržať na nohách.

Ale to nebol koniec a skutočný vrchol nakoniec prišiel na záver a to zo skupinou Horkýže Slíže, tu prišlo na neskutočnú intenzitu atmosféry a nastalo aj citeľnejšie preplnenie sály nadšencami, až tu sa publikom dostalo do plných otáčok a veru v danom tempe pri tejto kapele by sa dokázali baviť ešte aspoň ďalšiu hodinku ale záver okolo pól noci bol nakoniec nevyhnutý.

img_9781

Keď si zhodnotíme toto podujatie tak festival v Kálnici zaznamenal úspešné ťaženie, organizačne na dosť dobrej úrovni zvládnutý a podľa ohlasov bolo aj veľké nadšenie zo strany návštevníkov festivalu. A ako asi viacerí z bezprostrednou pozitívnou odozvou čo sme zachytili, by si to radi zopakovali.

Napísal: Matúš Gajdošech, spolupráca Simona Potočková
Foto: Martin Magál – Maggi