Puskailer a Madej opäť ukážu Petržalčanom desatoro zo slovenského šoubiznisu

Bývalá detská hviezda, dnes už ostrieľaný spevák Martin Madej a kozmopolitný vokalista Thomas Puskailer sa stretli v komediálnom hudobnom predstavení Slovak Showbiz For Beginners. Táto úspešná paródia sa z Novej scény presťahovala do obnoveného Klubu Za zrkadlom. V marci sa predstavili na tomto mieste prvýkrát a 5. mája o 19:00 vás pozývame na ďalšiu reprízu.

Spolupráca oboch hviezd prešla krstom ohňom v predstaveniach Boy Bond a Eco Tour a tak vznikol autorský tandem prinášajúci svieže a originálne nápady, ktoré sú pretavené do súčasného – moderného jazyka. Stručná scéna a jednoduchá myšlienka stojí za nápadom ich tretieho programu – Slovak Showbiz For Beginners. Martin Madej stvárnil ostrieľaného producenta, ktorý do vlastnej šou pozval začínajúceho hudobníka s ambíciami preraziť. Madej ironizoval, poučoval a naivnému umelcovi dával „cenné rady“ ako prežiť v nestálom rybníku nášho šoubiznisu. Puskailer sa ho zase snažil presvedčiť, že nemusí nutne zapredať vlastnú tvár či zradiť najbližších, mať milenky, maniere, aby v ňom dokázal uspieť. Postupne sa tak zo žiaka stáva učiteľ, pričom tieto úlohy sa počas večera niekoľkokrát vymenili.

Parodovaním si obaja umelci zobrali na paškál množstvo celebrít, ale nezabudli si uťahovať aj sami zo seba. Pootvorili dvierka do zákulisia šoubiznisu a ukázali mu „vyplazený jazyk“.  Satirickou formou naznačili, aké absurdnosti panujú v tomto neúprosnom trhu a cez desatoro nepísaných pravidiel ukázali čo robiť, ako to robiť, s kým to robiť a s kým už nie. Martin Madej stvárnil nekompromisného producenta idúceho cez mŕtvoly, pričom jeho herecké etudy pobavili najmä prácou s telom, grimasami a mimikou, Thomas Puskailer sa zase naplno chopil úlohy horúcej hlavy plnej ideálov, slušného správania a romantickej duše.

Celý príbeh bol spracovaný strihovou formou, pričom jednotlivé scénky cizeloval do výsledného tvaru popredný režisér Eduard Kudláč. O hudobné spracovanie sa postaral známy skladateľ a aranžér Slavo Solovic. Ten pretavil  svoje bohaté skúsenosti zo scénickej hudby do výslednej koláže, pozostávajúcej z mnohých známych slovenských piesní i zahraničných hitov. V kolekcii skladieb Rytmusa, Miroslava Žbirku, Elánu, Desmodu či Pharella Williamsa potom Madej ukázal publiku, ako sa vyrábajú hity ako na bežiacom páse. Tešíme sa na Vás 5. mája v petržalskom Klube Za zrkadlom.

SLOVAK SHOWBIZ FOR BEGINNERS
5.05. / 19:00 / Klub za zrkadlom
8 € predpredaj / 10 € v deň podujatia

bannerik-500x5005_800_600

Zdroj: Kultúrne zariadenia Petržalky