Puding pani Elvisovej, Katarína Máliková a Papyllon zahrajú na 4. ročníku ART IN PARK: vstup je voľný.

Festival ART IN PARK prinesie umenie do Trenčianskych Teplíc tento rok 21. – 23. júna. Jednou z jeho nosných častí predstavujú hudobné koncerty mladých a lokálnych umelcov. Pozvanie prijali slovenské kapely Puding pani Elvisovej, Papyllon, ale aj Katarína Máliková alebo anglický pesničkár Emilio Pinchi.

Umelecký festival ART IN PARK už po 4. krát prinesie do Trenčianskych Teplíc ľahko uchopiteľné umenie pre široké vekové kategórie. Hudobný program festivalu je opäť vytváraný s cieľom zachovať umelecký rámec festivalu, vyhnúť sa hudobnému mainstreamu, podporiť mladých a lokálnych umelcov a ponúknuť skvelý hudobný zážitok. Koncerty budú prebiehať na hlavnom stagei v parku a na menšom stagei v chill-out zóne festivalu.  Hudobné vystúpenia začínajú piatok, 21. júna o 19:00 a sú pre všetkých návštevníkov dostupné bezplatne. Trvať budú až do nedeľného poobedia.

Hudobný program otvorí štvorčlenná skupina Papyllon z Prešova, ktorá sa predstavila aj na festivaloch ako sú Rock for People, Global Rockstar alebo Off Camera Festival v Poľsku. Preslávili sa skladbami Seventeen alebo bondovskou Never felt so pure, ktoré sú známe doma aj v zahraničí. Večerný koncert na hlavnom stagei si návštevníci vychutnajú s mladou talentovanou hudobníčkou Katarínou Málikovou, ktorá v hudbe spája tradičné slovenské piesne s klasikou, popom a world music. Je držiteľkou cien Radio_Head Awards, jej debutový album Pustvopol sa stal jedným z top za rok 2016 na Slovensku, okrem toho už trikrát za sebou bodoval v Top 20 rebríčka World Music Charts Europe. O nočnú zábavu sa postará DJ MATWE.

V druhý deň ART IN PARK otvorí koncerty unikátna trenčianska kapela TICHO, ktorá vychádza z improvizácie a hrá hudbu, ktorú tvorí v momente, keď hudobníci chytia nástroje do rúk. Sobotňajším headlinerom bude elektro-indie-popová kapela  Puding pani Elvisovej, ktorá má na konte 4 albumy a pýšiť sa môže trojicou ocenení Radio_Head Awards. Stage v chill-out zóne festivalu bude v sobotu patriť anglickému pesničkárovi menom Emilio Pinchi z Liverpoolu. Vyštudoval tam renomovaný Liverpool Institute for Performing Arts založený Paulom McCartneym a jeho hudba balansuje na pomedzí indie folku, lo-fi folku, až folk-punku. Súčasťou sobotňajšej noci bude aj obľúbený koncept silent disco s Dj-mi Bulp a Mimi.

V nedeľu hudobný program ukončí poobedňajším koncertom mladá slovenská formácia z Čadce Blanch, ktorých skladby sú mixom folku, soulu a popu. Vyhrali súťaž Universal Music #jevomnehudba, boli nominovaní na Radio_Head Awards v dvoch kategóriách – objav a skladba roka a dostali ocenenie nadácie Advance Investments.

Kompletný hudobný program nájdete na: https://www.artinpark.sk/hudba. Program v parku je počas štyroch dní festivalu 21.6 – 23.6. pre všetkých návštevníkov zadarmo a nájdete ho na www.artinpark.sk.

Projekt bol podporený v rámci grantového environmentálneho programu Zelené oči, ktorý tvorí súčasť projektu Zelená župa a je realizovaný za podpory Trenčianskej nadácie.

Zdroj: Cultura o.z.