PSYCHO-analýza v novém klipu COVERS FOR LOVERS.

Pražské pop-punkové kapele COVERS FOR LOVERS vyšlo na začátku tohoto léta v pořadí třetí řadové CD s názvem Nevzdávej! Po videoklipu k singlu „Úsměvy na Titaniku“ se filmového zpracování dočkala i píseň „Letní“.

Pohodovou atmosféru prosluněných letních dnů, jak napovídá název songu, ale nečekejte. Příběh videoklipu se snaží nahlédnout do dívčí psychiky  a obecně popsat formou mnoha obrazových metafor, co se odehrává někde hluboko v nás po rozchodu s někým, kdo pro nás v našem životě hodně znamenal. Samotný děj videoklipu probíhá ve dvou zásadních scénách.

Covers_Promo2014_2

Veškeré jízdy z první poloviny filmu byly pořízeny v idylickém areálu státního zámku Veltrusy. Naopak druhá část klipu a samotné finále se odehrává v jedné z nejtemnějších a nejkontroverznějších budov na území ČR – v bývalé dětské psychiatrické léčebně v obci Dubí v severních Čechách.

„A právě „Stavba plná dětských duší“, jak se budově říká, nás inspirovala k natočení videoklipu“,  uvádí shodně Aleš a Billie. Na malých pacientech se zde totiž začaly na počátku 60. ve velkém testovat účinky LSD. Kromě LSD se zde k léčbě  prý používaly i obávané elektrošoky.

„Každopádně skutečnou odpověď na to, co se v Dubí doopravdy s dětmi během výzkumu omamných látek dělo, nevíme. Kompletní dokumentace se z archivu totiž „záhadně“ vytratila“, říká Aleš Uhlíř, autor scénáře. Videoklip k písni Letní popisuje cestu k odpuštění, které osvobozuje. Je příběhem Anděla a démonů někde v nás. Autoři videoklipu uvádí  svůj „mini“ film citátem Honoré de Balzaca:
„Láska buď neodpouští nic, nebo odpustí všechno“.

Vyrobil: Lemmur Productions s.r.o.
Produkce: ForFUN Agency
Kamera a střh: Jan Mc Gregor
Režie: Zbyněk Uher
Scénář: Aleš Ulíř
Hráli: Kačka Burgerová, Billie Joke, Michaela Uhlířová a Marek Mazánek

www.coversforlovers.cz
www.forfunagecy.cz

Zdroj: COVERS FOR LOVERS