Prvý ročník výstavy Art-Brut-All v rámci festivalu Brutal Assault!

Festival Brutal Assault bude letos hostit první ročník Art-Brut-All – výstavu, která chce ukázat, že současný metal má velmi blízko k výtvarnému umění.

Metalová hudba vytvořila velmi konzistentní a zajímavou kulturní scénu. Tato scéna má svá vizuální specifika, svou vlastní poetiku. Právě výstava Art-Brut-All má ukázat, že existuje řada současných umělců, kteří používají v tvorbě podobné principy se stejným výstupem jako metalové kapely.

Název výstavy je slovní přesmyčkou, která výchází z názvu festivalu (Brautal Assault) a zároveň poukazuje na termín, který se užívá pro neškolené umění, pro umění v surovém stavu (Art Brut) – tedy Art-Brut- All. Vše může být brutální, neškolené, v surovém stavu. Stejně jako metal, stejně jako výtvarné umění.

Vystavující autoři:
Kateřina Barabášová, Josef Bolf, Pavel Forman, Tjasha Chus, Paweł Jarodzki, František Kowolowski, Szymon Lubiński, Petr Lysáček, Bastiaan Maris, Barbora Maštrlová, Tomáš Mitura, Petr Motyčka, Jiří Petrbok, Lyube Petrov, Marek Schovánek, Helena Sequens, Adam Stanko, Jiří Surůvka, Marek Škubal, Ivana Štenclová, Jindřich Štreit, Dan Trantina, Niko Tsetskhladze, Jan Vytiska, Krzystof Walaszek, Iliko Zautashvili

13900070_1128164167241319_4862645341436901428_n

Zdroj: Obscure Promotion