Prvého apríla vo Fuge slovinskí shoegazeri Haiku Garden.

Po koncertoch v Litve, v Poľsku aj Česku sa slovinská skupina Haiku Garden, pohybujúca sa na pomedzí shoegaze a dreampopu, predstaví v bratislavskom priestore Fuga. Prvoaprílový večer bude zaujímavý aj pre členov domácej kapely The Ills, ktorej členovia sa premiérovo predstavia za DJ pultom.

„Ich skladby sú nemilosrdné,“ povedal o Haiku Garden jeden zo zakladateľov kultovej rozhlasovej stanice KEXP Kevin Cole. „Títo slovinskí chalani sú parádni, ich koncert bol ako tá najlepšia terapia,“ skomentoval ich vystúpenie vo Vilniuse jeden z fanúšikov na sociálnych sieťach. „My sme ich vo februári videli dvakrát a hneď nám bolo jasné, že ich musíme dotiahnuť aj k nám,“ hovorí za organizátorov Tatiana Lehocká. 

Pred aj po koncerte Haiku Garden sa o hudobnú produkciu postarajú ich kamaráti, členovia slovenskej skupiny The Ills. Tentokrát však nie s nástrojmi, ale za DJ-ským pultom. Bude to ich premiéra v úlohe selectorov. „Prvý DJ set The Ills a vlastne aj každého z nás vôbec! Cítim trošku taký ten sťah v zadných sedacích svaloch, ale bude celkom sranda sledovať, ako vlastne každý z nás počúva tak trochu niečo  iné.  Tešíme sa!  A o Haiku Garden  už ani  nehovorím!“  hovorí Martin Iso 

Krajčír za The Ills, ktorí už 11. apríla vyrážajú na svoje najväčšie európske turné. Vystúpia v Česku, Nemecku, Dánsku, Švédsku, Holandsku, Belgicku a Rakúsku, aby sa 30. apríla vrátili do Fugy, kde odohrajú svoj záverečný koncert turné pre svojich slovenských fanúšikov.

www.realsomething.com
https://www.facebook.com/someREALthing
https://www.facebook.com/events/1231170140335015/
https://www.facebook.com/HaikuGardenBand
https://kaparecords.bandcamp.com/album/waver

Zdroj: Real Something