Projekt City Sounds uvedie vypredané duo Meola/Rubalcaba.

Koncert dvoch jazzových velikánov je síce vypredaný, na pár šťastlivcov však ešte čaká obmedzený počet lístkov priamo na mieste. Už 15. novembra prinesie koncertný cyklus City Sounds do hlavného mesta ďalšie vystúpenie, ktoré znesie tie najvyššie kritéria.

Al Di Meola a Gonzalo Rubalcaba predvedú vo Veľkom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu kombináciu vášne, inteligencie a výbornej techniky. Vystúpenie tohto „superdua“ navyše doplní slovenský klavirista Valér Miko. Výnimočný koncert bude nahrávať RTVS a objaví sa aj v sieti európskych rádií EBU.

„Projekt City Sounds je mojím spoločným dielom s Mariánom Pavlovičom a vznikol v čase, keď u nás prevládol v určitom momente pocit, že chceme vytvoriť niečo vlastné, bez kompromisov. Prezentujeme scénu, ktorá vzniká v mestských kluboch a koncertných priestoroch. Pri koncerte Meola/Rubalcaba sme vsadili na istotu a absolútnu kvalitatívnu špičku. Fenomenálny klavirista Gonzalo Rubalcaba bude na Slovensku dokonca koncertovať prvýkrát, preto je to pre nás výnimočná udalosť,“ objasňuje zámer projektu City Sounds jeho organizátor Matej Šálek.

Pre tých, ktorým ujde spoločné vystúpenie Al Di Meolu a Gonzala Rubalcabu, pripravili organizátori koncertné cyklu City Sounds ďalšiu hudobnú lahôdku. 17. decembra sa v rámci tohto podujatia v Bratislave zastaví legendárna jazzová speváčka Dianne Reeves. Táto královná jazzového vokalu vyniká nesmiernou virtuozitou a improvizačným majstrovstvom. Aj vďaka jedinečnosti jazzového a R&B štýlu získala ocenenie Grammy za najlepší jazzový vokálny výkon za svoje tri albumy, navyše prvú Grammy bez ohľadu na vokálnu kategóriu.

Nahrávala a spoluúčinkovala s Wyntonom Marsalisom, Lincoln Center Jazz Orchestra, Chicago Symphony Orchestra pod taktovkou Daniela Barenboima a spolupracovala so sirom Simonom Rattleom a jeho Berlínskymi filharmonikmi. Taktiež spolupracovala s legendárnym producentom Arifom Mardinom (Norah Jones, Aretha Franklin) na Grammy ovenčenom albume A Little Moonlight. Reeves sa na aktuálnom svetovom turné zastaví aj v Bratislave. Na jej vianočnom koncerte zaznejú okrem klasických jazzových štandardov aj kompozície z nového albumu Beautiful life. 17. decembra sa vo Veľkom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu opäť stretnú fanúšikovia špičkového svetového jazzu.

„Náš cyklus reaguje na hlad edukovanej časti publika po kvalitných hudobných zážitkoch. Jeho výnimočnosť spočíva v snahe reagovať na tieto túžby a predstaviť absolútnu umeleckú špičku aj v nemainstreamových žánroch. Hoci aj za cenu nezriedka  nemalého komerčného rizika,“ dodáva k sérií výnimočných koncertov City Sounds spoluorganizátor Marián Pavlovič.

Ak vám v hlavnom meste chýbalo viac svetových koncertov, nemáte sa túto jeseň na čo vyhovárať. Poznačte si do kalendára koncert fenomenálneho dua Al Di Meola/Gonzalo Rubalcaba a decembrovú návštevu legendárnej Dianne Reeves.  Na návštevníkov piatkového koncertu navyše čaká prekvapenie vo forme ohlásenia prvého potvrdeného umelca na budúci rok, s možnosťou zakúpiť si vstupenky za exkluzívnu cenu na tento koncert.

https://www.facebook.com/events/623610094326958/?fref=ts
https://www.facebook.com/events/1398280993724039/?fref=ts

Zdroj: Matej Salek