Program Slávik 2012 budú viesť Adonis Szabo a Igor Šrámek!

Do vyhlásenia výsledkov ankety o najpopulárnejších interpretov slovenskej populárnej hudby Slávik 2012 zostávajú už len dva týždne. Galaprogram, ktorý v priamom prenose odvysiela TV JOJ, sa uskutoční 3. februára v bratislavskej Inchebe a večer bude viesť dvojica Adonis Szabo a Igor Šrámek.

Počas programu, ktorý zostavuje režisér Jeffo Minařík, vystúpia viacerí interpreti. Medzi nimi Celeste Buckingham, IMT Smile, Majk Spirit, Robert Burian, Peter Bič Project, Monkey Business, Billy Barman a mnohí ďalší. Viacero z interpretov má na tento večer pripravené netradičné vystúpenie, ktoré sa nebude týkať len spevu.

,,Stále riešime účinkovanie svetoznámeho DJ Antoine. Jeho vystúpenie je teda v štádiu rokovania,“ uviedol režisér Minařík. Podľa jeho slov sa diváci môžu tešiť aj na špeciálne číslo venované 60-tym narodeninám speváka Mekyho Žbirku. ,,Bude to netradičné spojenie žánrov, umelcov a Mekyho hitov. Vystúpi v ňom 8-10 interpretov, ktorých mená zatiaľ nechceme prezrádzať,“ dodal.

Kapacita sály, v ktorej sa bude odovzdávanie zlatých, strieborných a bronzových Slávikov odohrávať je takmer 3 tisíc ľudí. A scéna Slávik 2012 bude opäť jedinečná. ,,Toľko techniky, svetiel, hydrauliky ešte na jednej akcii nebolo,“ dodal režisér.

Nominácie v hlavných kategóriách ankety Slávik 2012 na základe hlasovania širokej verejnosti sú už známe niekoľko dní. Medzi spevákmi sa do užšej nominácie dostali v abecednom poradí Peter Cmorik, Marián Čekovský, Richard Müller, Majk Spirit a Miro Žbirka, v kategórii speváčok majú šancu na triumf Celeste Buckingham, Jana Kirschner, Katarína Knechtová, Zuzana Smatanová a Tina. Päticu nominovaných skupín tvoria Desmod, Elán, Horkýže Slíže, IMT Smile a Peter Bič Project.

Počas galavečera budú vyhlásení aj víťazi titulov Rádioslávik – slovenský interpret, ktorého pesnička bola v roku 2012 najhranejšia v Rádiu Expres. Objav roka, Skokan roka a Absolútny Slávik. Najatraktívnejší Hudobný web volia návštevníci portálu azet.sk – www.azet.sk/slavik a diváci huste.tv Videoklip roka.

Priamo počas galavečera sa bude rozhodovať o Hite roka denníka Nový Čas. V tejto kategórii sa na základe hlasovania čitateľov denníka Nový Čas do užších nominácií dostali skladby:

Celeste Buckingham – Run Run Run
Ego feat. Robert Burian – Žijeme len raz
Katarína Knechtová – Zmier svetlo s tmou
Richard Müller a Tereza Kerndlová – Klid, mír a pokora
Majk Spirit – Ženy treba ľúbiť

Zdroj: Forza, a.s.