Program Colours of Ostrava 2015 s elektrotanečnou hudbou Caribou a hviezdami elektro-swingu Caravan Palace.

Program medzinárodného hudobného festivalu Colours of Ostrava, ktorý sa uskutoční od 16. do 19. júla 2015 v industriálnom prostredí Dolných Vítkovic, pridáva po britskom spevákovi Mikovi a rockovej legende Swans taktiež veľké meno súčasnej elektronickej hudby – kanadského producenta, speváka, hudobníka a dokonca vyštudovaného matematika Dana Snaitha aka Caribou. Fanúšikov elektro-swingu na Colours of Ostrava zasa poteší francúzska kapela Caravan Palace.

Caribou spája sofistikovaným a chytľavým sposobom dubstep, house, techno, krautrock, hip hop, disco, retro pop a R&B. Na Colours príde s doprevádzajúcou kapelou a veľkou vizuálnou show,” vysvetľuje riaditeľka festivalu Zlata Holušová.

Caribou sa stal originálnou osobnosťou pracujúcou s rozdielnymi náladami a energickými rytmami na pomedzí inovatívnej elektroniky a tanečných beatov. Skrýva sa pod ďalšími pseudonymami ako Manitoba alebo Dafnion. “Chcem, aby moja hudba predstavovala niečo ako fotoalbum môjho života a to ako hudobne tak osobne,” tvrdí. V Kanade obdržal Dan Snaith najvyššie hudobné ceny Polaris a Juno, na svojej strane má svetové média a za sebou svetové turné s Radiohead a pokorenie veľkých festivalov s Kieranom Hebdenom (Four Tet).

Caribou_04_bythomasneukum_copy

Caribou dokáže v poslucháčoch vyvolať pocity vzrušenia, vie ako ich dostať do pohybu s náladotvornými melódiami, ale vzápätí nadväzuje užší kontakt a zdieľa osobné vnímanie zložitosti lásky. To je aj téma jeho posledného albumu Our Love (2014), ktorý s nim natáčali jeho kanadskí priatelia – soulová speváčka Jessy Lenza a neobyčajný huslista a skladateľ Owen Pallett. Album vo výročných anketách vysoko zabodoval a napríklad portál Pitchfork ho zaradil medzi desať najlepších za rok 2014.


Svižný elektro-swing v podaní francúzkej kapely Caravan Palace, ovplyvnenej napríklad aj kapelou Daft Punk, rozhýbe na festivale Colours of Ostrava 2015 nejedného návštevníka.

Caravan Palace_foto (1)

Títo energickí parížania majú na svedomí dva albumy a v súčasnosti pracujú na nových skladbách. Ich koncertné vystúpenie bude určite patriť k tým najživším na festivale.


Festival Colours of Ostrava 2015 ponúkne v unikátnom industriálnom areáli Dolných Vítkovic štyri dni plné koncertov hviezd svetovej aj domácej hudby, divadiel, diskusií, workshopov, filmov a výtvarných aktivít. K už skôr potvrdeným menám budúceho ročníka patria Mika, Swans, Black Strobe, Choir of Young Believers, Heymoonshaker, John J Presley, The Mispers, Bazzookas, CoCo & The Butterfields a NO Blues.

Zatiaľ posledný ročník festivalu navštívilo v júli 2014 rekordných 40 777 návštevníkov. Festival sa tento rok taktiež prebojoval na short-list prestížnej ankety Festival Awards Europe v kategórii Best Major European Festival.

V súčasnosti je k dispozícii limitovaná edícia štvordenných vstupeniek za 71,76 € v sieti Eventim, cena platí pre prvých 4000 kusov alebo do 28. februára 2015. V predpredaji je taktiež aj ubytovanie v kempe pri areáli, parkovanie pri areáli a pri kempe. Viac informácii na www.colours.cz.

Zdroj: Zdenko Hanout / HANOUT PR