Profil týždňa: The Pixels!

The Pixels je bratislavská kapela, ktorá funguje približne od roku 2007. Jej členovia dlho vystupovali pod menom Pixie and the Devils, ale s istou dávkou sebareflexie sa rozhodli pre niečo kratšie a zrozumiteľnejšie. Všetci členovia tejto kapely sa venujú veľkému množstvu iných hudobných aj nehudobných aktivít.

The Pixels

Sú aktívnymi členmi kapiel Bruno Benetton Free Band, Ska2tonics, King Shaolin alebo tiež koncertnej kapely michalovskej speváčky Niky Karch. Bubeník Marek Sasko, ktorý sa ku kapele pridal v decembri 2010, je vychyteným koncertným zvukárom a majiteľom perspektívneho nahrávacieho štúdia SMT Studio v Bernolákove. Bassgitarista Michal Prokeš sa ako zvukár podieľa na výrobe množstva slovenských filmov a seriálov. Týchto zaneprázdnených ľudí spája radosť z hrania. Nestretávajú sa často, koncertujú len niekoľkokrát do roka, ale vďaka tomu si dokážu hranie vždy poriadne vychutnať. Na koncerty The Pixels chodia vybíjať nahromadenú energiu.

Nové skladby tiež vznikajú veľmi pomaly. Sú zmiešaninou obrovského množstva inšpirácií a podnetov, kompromisom medzi štyrmi odlišnými hudobnými vkusmi. Aj preto má The Pixels vždy problém, keď sa ich pokúša žánrovo zadefinovať. Cieľom je predovšetkým robiť hudbu dospelo a úprimne. Pri zakladaní profilu na facebooku raz svoju hudbu opísali takto: „Naša hudba je o nás a našom meste. O zime a lete, káve a cigaretách, ľahkých večeroch a ťažkých ránach, a kdesi medzi tým, čím sa snaží byť a tým, čím naozaj je, možno nájdete nás.. a pri troche šťastia aj seba.“ Odvtedy sa to nikomu nepodarilo lepšie.

The Pixels

Za tých pár rokov si The Pixels zahrali v rôznych slovenských a českých mestách. V roku 2009 nahrali album, ktorý pomenovali Carnal Affection. V súčasnosti zbierajú skladby na druhý album. Skladbu Single Tear, ktorá je jednou z nich, ste už mohli počuť na vlnách rádia Aligator alebo Rádia_FM. Všetky skladby sú zadarmo dostupné a stiahnuteľné na internete a kapela sa teší z každého prehratia.

Najbližší koncert sa bude konať 29. októbra v Bratislave v KC Dunaj, kde sa The Pixels predstavia ako predkapela francúzskej skupine Varsovie.

Členovia skupiny:
Viktor Milosavljevič – Vocal, Guitar, Keys
Marek Hradský – Guitar
Michal Prokeš – Bass, Scream
Marek Sasko – Drums

Informácie o kapele The Pixels a ich tvorbu nájdete na www.soundcloud.com/the-pixels a www.facebook.com/thepixelsmusic

Zdroj: The Pixels
Publikoval: Redakcia GREGI.NET