Bratislavská kapela The Pixels predstavila svoj debutový videoklip!

Bratislavská kapela The Pixels nakrútila svôj debutový videoklip k novému singlu The Greatest Sin. Provokatívny videoklip, v ktorom účinkuje aj Miss východnej Európy z Miss Beauty of the World 2010, Vanda Gallová, si členovia kapely režírovali a produkovali sami v spolupráci s portálom decadentlifestyle.net.

O prácu s kamerou sa postarali talentovaný mladý fotograf Ivan Krajčovič a fotograf Peter Bača a konečný zostrih má na svedomí Boris Vereš, ktorý pre kapelu v minulosti vytvoril úspešný remix skladby Needle in the Hay, ktorá sa objavila vo vysielaní rádia FM.

Vyzývavý videoklip ladí nielen s názvom piesne ale aj s názvom pripravovaného albumu – New Age of Decadence. Dekadencia, čiže pocit úpadku, pesimizmu, nudy, márnosti či sklamania a beznádeje, je svojim spôsobom aj konceptom, okolo ktorého si kapela vytvára svôj jedinečný imidž. Spevák a textár Viktor Milosavljevič zhrunul hudobný štýl The Pixels takto: „Naša hudba je o nás a našom meste, o káve a cigaretách, zime a lete, o ľahkých večeroch aj ťažkých ranách.“ Vo videoklipe je preto možné vzhliadnúť množstvo odkazov a narážok na rôzne ľudské neresti a na známe kontroverzné skladby a filmy od Pink Floyd po Jima Jarmucha a jeho film Káva a Cigarety (mimochodom dve najobľúbenejšie nevyhnutnosti členov The Pixels).

Kapela vznikla v roku 2008 pod názvom Pixie and the Devils a na konte má napríklad vystúpenia s legendárnou francúzskou kapelou Varsovie či britskou skupinou Sister Gracie. V súčasnosti sa venujú príprave nových skladieb, s ktorými sa na jeseň plánujú predstaviť v slovenských kluboch. Viac o kapele a jej aktivitách nájdete na stránke www.facebook.com/thepixelsmusic.

Zdroj: The Pixels