Profil týždňa: The Bullboxers!

Začiatky kapely The Bullboxers siahajú na prelom rokov 2004 a 2005, kedy v Poprade vznikla kapela inšpirujúca sa punkom 77, kapelami ako Ramones, The Adicts a slovenskou klasikou Zónou A. Približne v marci 2005 sa sformovala zostava členov: Barbie – hlas; Maťo – gitara, vokály; Mišo – bicie vokály; Šviho – bicie

2005: Prvý koncert kapela odohrala v máji po 3 mesiacoch pôsobenia v skúšobni, v niekdajšom podniku v PP Pod tribúnou (+ U.N.C, Degustator). V lete vystúpila aj na svojich prvých festivaloch, a to na Underground feste v Martine a Rockfeste v Košiciach. V septembri kapela nahrala svoje prvé demo obsahujúce 10 piesní prevažne v streetpunkovom štýle s názvom Steel Story, ktoré bolo pokrstené v novembri kapelou Odpad.

2006: V máji sa natáčal klip k skladbe Hippies Smells, ktorý sa dočkal pozitívnych i negatívnych ohlasov. Kapela v tomto roku koncertovala pomerne málo a sústredila sa na nové piesne. V lete sa nahrával nový 10 piesňový album s názvom Bloody Rocknroll, tento raz v profesionálnom štúdiu Kobka v Martine a vyšiel ako oficiálny album pod hlavičkou Brutal Records. V tom istom roku vyšli aj dve výberovky (Underground Punx attack II., Punk Rock made in Slovakia vol.6) , na ktorých sa kapela zúčastnila piesňami Názor nie je na predaj a Riešenie.

The Bullboxers

2007: Rok bol poznačený čiastočným bubeníkovým odchodom, dočasne sa menila zostava kapely. The Bullboxers tvorili nové piesne a aktívne začali koncertovať v druhej polovici roka. Na akcii zvanej Punk Rock 77 Night v klube Semafor v SNV pokrstili svoje CD Bloody Rocknroll, krstnými otcami boli členovia Zóny A Koňýk a Mikko. Na koncerte vystúpili The Grit (UK) a Zašitá Diera. Kapela tiež odohrala dva koncerty s legendou Slobodná Európa. V banskobystrickom klube 77 bolo nahrané Live CD.

2008: Natáčanie v poradí druhého videoklipu k piesni Like a Sheena v máji. V júni kapela odohrala prestížny koncert ako predskokan talianskej kapele The Twinkles v BB. V októbri sa predstavila s poľskou kapelou Horrorshow na domácej pôde. V decembri kapela nahrala nové piesne na pripravované split CD, ktorého vydanie bolo plánované v prvej polovici roka 2009. Svojou piesňou Like a Sheena sa kapela zúčastnila na medzinárodnej kompilácii Czech and Slovak Streetkids vol. 3, ktorý vyšiel u Rabiát records.

2009: Vo februári sa kapela po prvýkrát predstavila na západnom Slovensku a zároveň v hlavnom meste v Randal clube, spolu so spriatelenými kapelami The Fialky a Kaktus. V tom čase aj po dlhodobých nezhodách opustil kapelu spoluzakladateľ Šviho. Za bicími ho nahradil Mišo a basy sa ujal Samo. V auguste vyšlo pokračovanie DVD výberovky Brutal Scene, kde kapela prispeli videoklipom Like a Sheena.

The Bullboxers

2010: V apríli The Bullboxers slávili svoje prvé menšie výročie – 5 rokov existencie kapely, kde sa predstavili kamaráti Street Spirit, The Fialky a Zóna A. V júli sa po dlhej dobe kapela prezentovala na festivale Punkáči deťom. V tomto roku sa podstatne rozrástla aj tvorba kapely na 11 celkom nových skladieb. Tie sa plánovali umiestniť na nový album budúci rok.

2011: Kapela koncertovala na nových miestach a pomaly dávala dohromady materiál na nahrávanie nového albumu. Po dlhých piatich rokoch nahrala v štúdiu Dušana Ivana (Hasiaci Prístroj) nový album s názvom Svet Hrdinov. Na konci roka sa prvýkrát predstavili v Čechách, a to hneď v Prahe.

Aktuálna zostava:
Barbie – spev
Maťo – gitara, vokály
Mišo – bicie, vokály
Samo – basa
Bývalí členovia:
Šviho – bicie (2005 – február 2009)

Informácie o kapele The Bullboxers a jej tvorbu nájdete na www.bandzone.cz/thebullboxers

Zdroj: The Bullboxers
Publikoval: Redakcia GREGI.NET