Profil týždňa: Rust2Dust!

Kapela Rust2Dust vznikla 9. 9. 2009 na troskách úspešnej bratislavskej skupiny Rumburax. Svoje sily spojili gitaristi Martin „Semish“ Semjan (Candy Core, Rumburax) Martin „Ondro“ Ondrejička (Core F.S., Rumburax), bassgitarista Richard „Richie“ Potzner (Core F.S., Rumburax), bubeník Marek Matejov (Canis Lupus, Rumburax) a mladý talentovaný spevák Tomáš „Bujón“ Buroň (Arva).

Svoj oficiálny debut skupina odohrala v roku 2010 ako predkapela známej americkej formácie Lamb Of God v bratislavskom Majestic Music Clube. Žánrovo pokračuje Rust2Dust podobným smerom, stále je to kus poctivého nefalšovaného metalu obsahujúceho prvky z crossoveru, metalcoru i nu-metalu.

Rust2Dust

Za dva roky existencie sa novovzniknutému zoskupeniu podarilo prekonať niekoľko dôležitých míľnikov:
– v dunajskostredskom nahrávacom štúdiu 999th nahrali debutové EP – Dopamine (stiahnite na https://www.rust2dust.sk/Media), kde priložil ruku k dielu i Jimi Cimbala;
– odohrali úspešné miniturné s americkou kapelou Lamb Of God;
– nakrútili videoklip k skladbe Hate;
– aktuálny album Daymare bol opäť nahratý v stále populárnejšom štúdiu 999th v spolupráci s Mišom Kolejákom, ktorý sa výrazne podpísal pod kvalitu zaznamenaného materiálu. Finálnu tvár albumu má na svedomí dánsky producent svetového kalibru Tue Madsen. Elektronické prvky sú z dielne skvelého Petra Turaya https://www.soundlab.sk/.

Singel Kráľ skazy, ku ktorému kapela nakrútila aj videoklip, je v histórii Rust2Dust unikátny už len tým, že je naspievaný v materinskom jazyku. Text je z dielne skvelého Pištu Vandala, frontmana kapiel ČAD a Vandali, ktorý v skladbe aj hosťoval.

Rast2Dust

Už spomínaný Tue Madsen pokrstil nový album Daymare na krste v MMC, kde ako hostia vystúpili výborní Mnemic z Dánska a SatisFucktion z Česka.

Skupina Rust2Dust je hlavne skúsenou živou kapelou a práve svojou živelnou a energiou nabitou show presvedčí aj náročného diváka. Čerstvou novinkou živej produkcie je videoprojekcia, pod ktorú sa podpísal Martin Koleják, autor vizuálneho prejavu R2D vrátane obalu nového CD Daymare.

Aktuálna zostava:
Tomáš Buroň – spev
Martin “Ondreee” Ondrejička – gitara
Marek Matejov – bicie
Richard “Ritchie” Potzner – basa
Martin “Semish” Semjan – gitara

Informácie o kapele Rust2Dust a jej tvorbu nájdete na www.rust2dust.sk, www.bandzone.cz/rust2dust, www.facebook.com/rust2dust

Zdroj: Rust2Dust
Publikoval: Redakcia GREGI.NET