Profil týždňa: Revealing The Conscience!

Vznik nitrianskej kapely Revealing The Conscience sa datuje do roku 2011. Hlavnými nositeľmi idey boli Oskar (gitara), ktorý kapelu vníma ako svoje dieťa a Maroš (bicie). Obaja už mali spolu čo to odohrané. Pôsobili totiž spolu v kapele Martyrium Hospic a zahrali si s takými menami ako napríklad Arkona, Ador Dorath, Ethereal Pandemonium, Negura Bunget a iné.


Vo februári spomínaného roku sa Marošovi konečne podarilo dotiahnuť na skúšku klávesáka Juraja a od tejto chvíle začala kapela oficiálne skúšať. Neubehlo veľa času a Maroš priviedol ďalšieho člena – speváka Doda. Jadro novej kapely sa takto skompletizovalo a skúšky sa zintenzívnili. 


Najväčším problémom sa však ukázal post druhého gitaristu. Kapela si odskúšala nejedného muzikanta, ale, žiaľ, ani jeden nezapadal do jej koncepcie. Napokon sa podarilo situáciu vyriešiť – na prelome rokov 2011 – 2012 si totiž Juraj spomenul na Šimona, s ktorým predtým hrával v jednej rockovej kapele. Doviedol Šimona na skúšku a veľmi rýchlo sa ukázalo, že nový člen bude veľkým prínosom, čo sa potvrdilo, keď Šimon tento post vzal. Takýmto spôsobom sa line-up Revealing The Conscience ustálil na čísle 5.


RtC


Revealing The Conscience odohrali svoj prvý oficiálny koncert 21. 10. 2011 v Rock Clube NaOZZaY v Nitre. Počas svojej existencie už kapela stihla odohrať spoločný koncert s európsky uznávaným projektom speváčky Snovonne.



Žánrovo je hudba RtC ťažko identifikovateľná. Kapela samotná prezentuje svoju tvorbu ako melodický metal, no nájdete v nej prvky death metalu, heavy metalu, power metalu, či dokonca aj black metalu. Každý z členov prináša do tvorby svoj vklad, v závislosti od toho, aký žáner mu je blízky. 


Dvorným skladateľom je predovšetkým Oskar, v jeho hlave sú tisícky nápadov. K jeho nápadom potom každý prináša kus svojej práce a takto aj vznikla väčšina skladieb. Ukazuje sa však, že už v blízkej budúcnosti by sa do tvorivého procesu mohli zapojiť viacerí.


RtC


Väčšina textov pochádza z pera mladej autorky Petry Adámekovej, ktorá tak kapele hlavne na začiatku veľmi pomohla.


Kapela Revealing The Conscience nedávno nahrala svoje prvé demo s troma skladbami: „Farewell“, „God And Satan“ a „Hellbender“. V súčasnosti prebieha jeho mastering.


Aktuálna zosava:
Oskar Szõke – gitara
Šimon Lašák – gitara

 

Dodo Zaujec – spev

 

Juraj Skačan – klávesy 

 

Maroš Lahučký – bicie

 











Informácie o kapele Revealing The Conscience a jej tvorbu nájdete na ich stránkach https://www.bandzone.cz/revealingtheconscience, https://www.facebook.com/revealthecon, na kanáli YouTube https://www.youtube.com/user/RevTheCon 


Zdroj: Revealing The Conscience
Publikoval: Redakcia GREGI.NET