Profil týždňa: Proscribed!

Kapela z Banskej Bystrice hrajúca death metal s hardcore prvkami vznikla zhruba v októbri 2008. Začiatky kapely boli celkom nevinné – v podstate išlo iba o nezáväzné hranie, ktoré sa však časom stalo pravidelným.

Na začiatku členovia Patrik Sedmák (bicie) a Jakub Kašiar (vocal, predtým gitara) strávili v skúšobni len zopár poobedí. Postupne pribrali Tomáša Kapustu (gitara) aj Mateja Húšťavu (gitara), čo znamenalo, že Jakub sa začal venovať naplno iba spevu. Ako posledný člen sa ku kapele pridal Miroslav Longauer (basa).

Proscribed

Proscribed zatiaľ odohrali zopár akcií po strednom Slovensku, ktoré im dohodili a pomohli vybaviť mnohé kapely, za čo im patrí srdečná vďaka. Kapela sa naďalej snaží dostať viac do povedomia Slovákov.

Vo februári tohto roka vyšla prvá doska s názvom „Delusional“, tri skladby si môžete vypočuť aj na stránkach kapely. Proscribed môžete naživo vidieť na akcii Yní víkend 22. júna v Banskej Bystrici.

Proscribed

Aktuálna zostava:

Maťo – guitar
Tomáš – guitar
Longi – bass
Paťo – drums
Tito – vocal

Informácie o kapele Proscribed a jej tvorbu nájdete na https://www.facebook.com/pages/PROSCRIBED/117208353214 a https://bandzone.cz/proscribed

Zdroj: Proscribed
Publikoval: Redakcia GREGI.NET