Profil týždňa: Plus Mínus!

Kapela Plus Mínus vznikla na prelome rokov 1999 a 2000 odchodom Waya a Doda z kapely Inekafe. Krátko na to vydali svoj debutový album s názvom „133“ vo vydavateľstve Universal Music. Na albume si zaspieval aj Richard Müller, a to v cover verzii jeho skladby Ľudia 20-teho storočia. Najúspešnejšími skladbami tohto albumu boli skladby „Včera som musel byť zlý“ a „Choď vpred“, ktorá sa objavila aj na, v tej dobe úspešnej kompilácii, „Punkrock made in Slovakia“.

Po svojom debute a prílišnom porovnávaní so svojou predošlou kapelou Inekafe, sa Plus Mínus rozhodli hudobne pritvrdiť. Rok na to vydali EP-čko v Čechách, ktoré obsahovalo skladby výlučne v angličtine. Keďže v tom období koncertovali prevažne v Českej republike, rozhodla sa kapela presunúť svoje pôsobisko do Prahy. Tu im ponúklo Fínske vydavateľstvo spoluprácu, a tak vzniklo Unity Split CD s fínskou kapelou Flippin Beans. Keď už odohrali koncerty vo všetkých kútoch Čiech a Moravy, rozhodli sa skúsiť šťastie v ďalekej Austrálii.

Plus Minus

Spevák Gza a gitarista Wayo sa presunuli do Sydney s tým, že sa k nim pridá aj bubeník Dodo. Skladba Emptyness sa dostala do prvej 10-ky najsťahovanejších skladieb severu www.mp3.co.au ,čo otváralo kapele dvere na austrálsku klubovú scénu. Bohužiaľ, bubeník Dodo nedostal víza, a tak bol zvyšok kapely nútený vrátiť sa späť na Slovensko. Pozitívne na tejto skúsenosti bolo, že sa Gzovi a Wayovi podarilo pripraviť komplet nový materiál na ich ďalší radový album s názvom „Najvyšší čas“, ktorý bol vydaný vo Forza Music v roku 2006. Natočili k nemu 2 videoklipy „Scared to Live“ a „Nie som ten“.

Nasledovala sezóna plná klubových a festivalových koncertov. Po nej sa opäť vrátili do štúdia a pripravili nový svieži materiál, ktorý zavesili zdarma na internet. Plus Mínus EP 2011 si stiahlo viac ako 5000 fanúšikov a ich videoklip „Na kolenách“ dosiahol viac ako 150 000 videní na youtube.com.

PlusMinus

Aktuálne pripravuje Plus Mínus nový album a jeho prvým singlom je skladba „Tetovania“, na ktorú natočili aj videoklip.

Aktuálna zostava:
GZA – spev
WAYO – gitara
HULO – gitara
DODO – bicie
MOONDOG – basa

Diskografia:
2000 CD „133“ Universal music
2002 EP „Workoholix“ Cecek records
2004 EP „When i can´t sleep“ Empty pocket records
2005 CD „Unity split“ w/Flippin Beans (released in Finland)
2006 CD „Najvyšší čas“ Forza music
2010 EP „PM 2010“ Empty pocket records (free download)

Videoklipy:

Zdroj: Plus Mínus
Publikoval: Redakcia GREGI.NET