Profil týždňa: Performed – Ostaňte s nami!

Thrash-metalová kapela z Prievidze pôsobí na hudobnej scéne od roku 2005. Dvaja zakladajúci členovia sú Peter Chalupčík (bicie) a Martin Majdan (spev, gitara), ktorí figurujú v zostave doposiaľ. Po príchode sólového gitaristu Richarda Adamca odohráva kapela svoj prvý mini-koncert v Prievidzi.

Nasleduje dlhé hľadaniu bassgitaristu. Stáva sa ním konečne Ondrej Kušnír, Performed v plnej zostave pilne skúša a v začína vo väčšom koncertovať. Mimo niekoľkých koncertov v Prievidzi kapela odohrá viacero akcií napríklad v Nitre, Zlatých Moravciach či v Bratislave. Repertoár koncertov tvorili predovšetkým skladby od Metallicy.

Performed

Po mnohých hľadaniach a výmenách muzikantov sa v roku 2006 na post bassgitaristu dostáva Lukáš Neuschl a v roku 2008 na post gitaristu Maroš Pieš, ktorí sú v kapele dodnes. S nimi v rokoch 2009 a 2010 kapela koncertuje na podporu debutového EP „Thick Fume Of Dependencies“, ktoré vyšlo v lete 2009. Na zmieňovanom EP sú 4 pesničky + 1 bonus. Každá skladba je trochu iná a kapela naň zaznamenala poväčšine pozitívne ohlasy.

Momentálne Performed už usilovne pracuje na novom CD, ktoré je zatiaľ hotové asi spolovice – kapela má rozpracovaných viacero skladieb. Niektoré budú rýchle, rýchlejšie ako ktorákoľvek staršia skladba, iné zasa progresívnejšie, technickejšie, a možno sa objaví aj nejaká pomalšia vec. Skupina si nekladie žiadne obmedzenia a pomaly vznikajú veci, ktoré rozhodne budú stáť za to. Album je plánovaný na zimu 2011.

Performed

Za najväčšie úspechy Performed považujú početné koncerty v Českej republike, napr. v Prahe, Plzni či festival v Slavičíne. Jediným a najväčším plánom v súčasnosti je dorobiť skladby a nahrať ich, skrátka vydať plnohodnotné CD, s ktorým budú spokojní nielen členovia kapely, ale hlavne ľudia, fanúšikovia, poslucháči.

Aktuálna zostava:
Martin Clynger Majdan – spev, gitara
Maroš Pieš – gitara
Lukáš Neuschl – basa
Peter Chalupčík – bicie

Tvorbu kapely Performed si môžete vypočuť na ich stránkach: www.bandzone.cz/performed;
www.facebook.com/performedmetal; www.performed.wbl.sk

Zdroj: Performed
Publikoval: Redakcia GREGI.NET