Profil týždňa: o106!

Mladá kapela z Piešťan o106 hrajúca pop-punk. Zakladateľmi boli Tomáš a Martin, začali zháňať ďalších členov a hlavne skúšobňu. Nakoniec sa všetko zohnalo a do kapely pribudli ďalší členovia Majo na bassgitaru a Kubo na bicie.

Oficiálne vzniknutie o106 bolo teda v lete 2009. Nasledovalo zatvorenie sa do skúšobne a práca na pesničkách, i keď najprv kapela hrala piesne od ich najobľúbenejšej kapely IneKafe. Potom nastal útlm pre menšie nezhody a veľký zlom kapely nastal v novembri 2010, keď prišla aj prvá, a, zatiaľ, jediná zmena v kapele – Maja na bassgitare nahradil Andrej.

o106.jpg

V roku 2011 kapela o106 odohrala mnoho koncertov a čím viac sa zaoberala len vlastnou tvorbou. Koncom roka mala kapela hlavnú myšlienku – bolo by vhodné nahrať nejaké to EPčko.

V januári 2012 o106 nahrali v Hlohovci v Rainman Records svoje prvé EP s názvom „Konečne sa stretávame“. Je na ňom 7 piesní vrátane Bonusu. Kapele to veľmi prospelo a pomohlo, pretože koncertov troška pribudlo a hlavne ju to posunulo ďalej. Tento rok hrali napr. v Topoľčanoch na Žochár Days, v Trenčíne na GympelRocku, v Bánovciach a koncom júna odohrali koncert v Nitre.

o1061.jpg

Momentálne kapela stále tvorí vlastné piesne a možno už čoskoro opäť pôjde niečo do štúdia nahrať.

Aktuálna zostava:
Tomáš (spev,gitara),
Martin (spev, sólová gitara),
Andrej (bassgitara)
Kubo (bicie).

Informácie o kapele o106 a jej tvorbu nájdete na ich stránkach https://bandzone.cz/ostosest alebo na Facebooku

Zdroj: o106
Publikoval: Redakcia GREGI.NET