Profil Týždňa: Mike Lark!

Michal Štofej alias Mike Lark vstúpil do sveta hudby v roku 1996 ako frontman indie popovej skupiny Hudba z Marsu. Banda kamarátov z detstva vydala 5 albumov a stala sa populárnou na Slovensku aj v Čechách. Napriek viacerým hitom však zostala v undergrounde.

V roku 2011 sa Štofej rozhodol pre elektroniku s projektom Dynamo Team. Ako prvá sa uchytila skladba, ktorú naspievala jeho manželka lulu – Roll The Dynamo. Pieseň podporenú slnečným videoklipom natočeným v Barcelone zaradilo do hustej rotácie významné rakúske rádio FM4.

Dynamo Team bol s albumom Slavia zmasterizovaným v štúdiu Abbey Road v Londýne ocenený hudobnou cenou Radio Head Awards ako nováčik roka 2011. Michal začal hrávať na zahraničných festivaloch – napr. v Belgicku, v Rakúsku, vo Francúzsku, atď…

Vytvoril si svoj vlastný štýl optimistickej tanečnej hudby „dynamo“. Je preň typické pískanie, tlieskanie, dievčenský krik, surfové gitary, basové loopy, elektronické bicie… Najlepším príkladom je minimalistická skladba OK Let’s Go.

V roku 2012 prichádza už ako ako Mike Lark s druhým albumom v dynamo štýle: 1977. Svoj spev tu kombinuje so samplami z retro songov a svoju gitaru so zvukom analógového syntetizátora Roland Jupiter 4.

Upúšťa od dídžejských live-actov a vracia sa opäť k vystupovaniu s kapelou ako Mike Lark + Dynamo Team. Jeho dynamickými spoluhráčmi sú basák Ramon a bubeník Kubo Hittrich.

Informácie o Mike Larkovi nájdete na jeho stránkach https://mikelark.bandcamp.com/, https://www.youtube.com/dynamomusictv, https://www.youtube.com/mikelarkmusic, https://soundcloud.com/mikelarkmusic, https://www.facebook.com/mikelarkmusic

Zdroj: Mike Lark