Mike Lark – 1977!

Michal Štofej alias Mike Lark, frontman Dynamo Teamu a Hudby z Marsu, opäť roztáča svoje optimistické dynamo. Vydáva druhý album v dynamo štýle s názvom „1977“.

Pokračuje na tanečnej vlne minuloročného albumu Slavia, s ktorým zaujal vo viacerých európskych nezávislých rádiách, na festivaloch vo Francúzsku a Belgicku a získal Radio Head Award ako nováčik roka 2011.

Na novom albume sa vrátil k spevu. Okrem svojho hlasu však používa aj vocoder a pestré sample z rock’n’rollových, jazzových, disco, house a ethno trackov. Larkové piesne sú skladačky, v ktorých sa objavujú vrstvy jeho inšpirácií od 50. rokov až po súčasnosť. Na rozdiel od jednoliatej Slavie, na konci 1977 znejú aj nostalgické a takmer mystické skladby.

Perličkou je pieseň Diamonds. Jej základ tvorí melodická synťáková slučka. Pri jej nahrávaní Mike použil svoj obľúbený kultový syntezátor Roland Jupiter 4. Ten sa objavuje takmer vo všetkých skladbách. V Diamonds sa k nemu pridáva aj naliehavý spev detí z ulíc Nairobi. Mike strávil mesiac v Keni, kde natáčal dokument o deťoch zo slumov – Diamonds From The Junkyard a nahrával zvuky a piesne Afriky.

Punková strapatosť versus aranžmánová prepracovanosť, rebélia versus milota – to je napätie Larkovho albumu pripomínajúce hudbu roku 1977, v ktorom sa snúbili tieto zdanlivo protichodné tendencie. Tak ako punkáči uznávali Abbu, Lark spája svoju priamočiaru gitaru s analógovými disco synťákmi. Prvými singlami sa pravdepodobne stanú melodické chytľavé skladby Just Dance a L.O.V.E.

Album vychádza ako CD zabalené v štýlovom kartónovom digipaku s úsmevnými retro fotkami a digital download. Jediná cesta k nemu vedie cez stránku: www.mikelark.com

Naživo predstavuje Mike svoje nové skladby aj hity z albumu Slavia spolu s basgitaristom Ramonom zo Ska2Tonics a známym drum’n’bass bubeníkom Kubom Hittrichom. Rozdielnosť týchto troch hudobníkov opäť vytvára zaujímavé napätie. Dynamickým skladbám vdychujú ešte väščiu živosť, hravosť a energiu a vytvárajú dynamo zážitok, ktorý sa oplatí zažiť!

Zroj: Michal Štofej