Profil týždňa: God Defamer!

2008, Jún – Kvôli komunikačným skratom a iným očividným nedostatkom sa René rozhodol ísť svojou vlastnou cestou a zakladá kompletne novú kapelu. GOD DEFAMER tak bol vypustený na zemský povrch. (titul posledného albumu Dementor bol vybraný ako meno kapely).

2008, Júl – Rudy Strhak (ex-Moonfog, Bloodfeast) sa ako drummer pripojil k Renému a jadro GOD DEFAMER je založené. Ďalším, kto sa pridáva je Alex Sucháček (Cortribe, ex-Dementor) a silné trio je teraz pokope ako jeden.

2008, August – Začínajú sa tvoriť nové skladby. Obaja gitaristi vytvárajú linky, ktoré sú po návrate Rudyho z pobytu v Írsku spájané s jeho ultra rýchlymi rytmami. Marián Letko na base a ďalší ex-Dementor člen Jaro Kyselica – spev, neskôr doplnili zostavu a urobili ju tak kompletnou.

GodDefamer

2008, December – Prvá promo nahrávka je po niekoľkodňovom úsilí na svete. Tá ma za úlohu propagovať prácu GOD DEFAMER medzi fanúšikmi, vydavateľstvami a usporiadateľmi koncertov. Promo obsahuje 5 úplne nových songov v štýle moderného death metalu. Je na ňom množstvo rozmanitostí a odlišných postupov, čo robí GD inými v porovnaním s kapelami tohto štýlu. Promo bolo medzi fanúšikov rozšírené v počte viac ako 600 ks.

2009, Január – Je odohraný prvý koncert v bratislavskom klube Randal. Ohlasy na živé prevedenie skladieb GOD DEFAMER sú lepšie od koncertu ku koncertu.

2009, September – Jaro sa z osobných dôvodov rozhodol opustiť kapelu. Peter Hija (ex- Moonfog) nastupuje na jeho miesto.

GodDefamer

2010, Január – GOD DEFAMER vstupuje do GRAPOW STUDIOS a zahajuje práce na svojom debutovom albume. Sám Roland Grapow (Masterplan, ex-Helloween) je zodpovedný za celý proces nahrávania, ako aj za produkciu albumu. Materiál obsahuje 10 songov, ktoré je možné zaradiť do progresívneho death metalu s melodickými vokálmi.

2010, November – U GOTHOOM PRODS vychádza albumový debut HEAVENLY HELL. Nasledujúcich pár mesiacov sa kapela venuje koncertnej činnosti na podporu svojho diela.

2011, September – Kapelu kvôli pracovným povinnostiam opúšťa jeden zo zakladajúcich členov, bubeník Rudy Strhák. Na jeho miesto sa v krátkej dobe podarí získať adekvátnu náhradu v podobe Mira Raučinu (Respite, Empyrion, ex-Sanatorium). GOD DEFAMER tak môže pokračovať v koncertovaní. Do playlistu je zaradená aj nová skladba BLEEDING IN SCREAM, ktorá sa objaví na ďalšom štúdiovom albume. Ten by mal začať vznikať v priebehu roka 2012.

Aktuálna zostava:
Peter Hija – vocals
Majo Letko – bass
Miroslav Raučina – drums
Alex Sucháček – guitar
René Blahušiak – guitar

Informácie o kapele GOD DEFAMER a jej tvorbu nájdete na https://bandzone.cz/goddefamer a https://www.myspace.com/goddefamer

Zdroj: God Defamer
Publikoval: Redakcia GREGI.NET