Profil týždňa: Divné Semená!

Skupina hrajúca psychedelic-jazz zo Skalice existuje približne 10 rokov. Súčasné nástrojové obsadenie je gitara, bassgitara, bicie nástroje + klávesové podklady a samplované zvuky, v minulosti doplnené o dychovú sekciu a perkusie.

Skupina vystúpila na viacerých koncertných akciách, z ktorých možno spomenúť napríklad účinkovanie na festivale Beseda u bigbítu v Čechách, v Slovenskom rozhlase na súťaži mladých jazzových talentov, na festivale Fest Fiesta FM, v klube Orlovňa v domovskej Skalici a na mnohých ďalších.

Divne Semena

Divné Semená majú na konte 2 CD. Jedno bolo nahraté počas roku 2005 a druhé v období 2009 až 2011. Hudbu na týchto albumoch možno označiť ako mix rocku, jazzu, elektroniky a ďalších hudobných žánrov.

V roku 2010 sa kapela umiestnila na 1. mieste v hitparáde radiaR, a to po štyri hlasovacie kolá. V roku 2011 sa dokončilo druhé CD a taktiež videoklip Divné Semená – Moog in Mood od Andreja Kolenčíka, ktorý je dnes prihlásený do súťaže Festival Azyl.

Aktuálna zostava:
Milan Malík – bicie, sample, recording
Štros Libor – gitara
Brano Nikodém – bassgitara

Informácie o kapele Divné Semená a ich tvorbu nájdete na https://bandzone.cz/divnesemena, https://www.facebook.com/home.php?#!/pages/Divne-Semena/284018772866?ref=ts, https://www.myspace.com/divnesemena

Zdroj: Divne Semená
Publikoval: Redakcia GREGI.NET