Profil týždňa: Darchaic!

Metalová kapela z Galanty DARCHAIC vznikla ku koncu roka 2008 ako projekt Kunu a Sana, o niečo neskôr sa pripojil aj bubeník Mort, s ktorým od začiatkov boli na podobných hudobných vlnových dåžkach, preto nebol žiadny problém so smerovaním kapely.

Kapela sa nesnaží po nikom opičiť a chce hrať hudbu, ktorá ju baví a napåňa spokojnosťou. Každý z členov prešiel už viacerými kapelami a mnohými koncertmi, viacerými štúdiovkami, ktoré ich posilnili skúsenosťami.

Sano a Kuna spolu hrávali už v roku 1992 v kapele 6.S.V., s ktorou vydali štyri demoalbumy, veľa koncertovali a zdokonaľovali sa v hraní na nástrojoch. Kapela zanikla kvôli nezhodám v roku 1997. Už po roku vznikol nový subjekt s názvom Rain, v ktorom hrali niekdajší členovia 6.S.V. posilnení o nového speváka. Hudba bola už omnoho kvalitnejšia, technickejšia a hlavne premyslenejšia. V roku 1999 bol vydaný materiál s názvom „This is the World“, ktorý nahrali v štúdiu Moonset.

Darchaic.jpg

Na dané podmienky sa podaril veľmi slušný zvuk, čo si môžete sami vypočuť. Kapela odohrala viac úspešných koncertov, absolvovala niekoľko rozhovorov pre rádiá a časopisy. Začiatkom roka 2000 sa kapela rozpadla kvôli narušeným medziľudským vzťahom. Kuna vytvoril industriálno-metalový projekt Mechanism, s ktorým vydal dve demá. Neskôr sa pridal ku kapele DOGMA Inc, kde doteraz hral na base a spieval. Sano sa pridal k metalcorovej kapele Last Chance, ktorá bola prevažne koncertná.

Po desiatich rokoch sa Kuna a Sano konečne stretli v jednej kapele, o čom chalani už veľmi dávno snívali. Koncom roka 2008 teda vznikla skupina DARCHAIC, ktorá bola vyvrcholením snách robiť svojskú muziku na úrovni.

Do skladieb sa kapela snaží vkladať masívne riffy, melodickosť a zároveň temnotu prírody obohatenú o štipku etnickosti a dávnovekosti. Novým prvkom v hudbe DARCHAIC sú určite klávesy a ďalšie autentické nástroje, ktoré možno počuť na novom albume.

Darchaic1.jpg

V apríli 2010 prebiehalo nahrávanie albumu „Spirit Black Heretic“ v štúdiu Shaark. V auguste sa vrátil staronový basák Jany, umelecká duša a veľmi dobrý hudobník v jednej osobe. V októbri 2010 nastala výmena na poste bubeníka, na ktorého kapela vyše pol roka čakala kvôli jeho pracovným záležitostiam (zbytočne). Z nepochopiteľných dôvodov zanevrel na kapelu a „prestal existovať“. Novo nádejný bubeník z Galanty Marek je veľmi v pohode po každej stránke, takže sa mohlo pracovať na nových skladbách.

Koncom apríla 2012 kapela DARCHAIC vydala druhé album „Purgatorium“, prvé ohlasy boli veľmi pozitívne, posúďte sami. Album sa nahrával v štúdiu SHAARK Bzenec v marci 2012.

Aktuálna zostava:
KUNA – gitara, spev
SANO – gitara
JANY – basa
MAREK – bicie

Informácie o kapele DARCHAIC a jej tvorbu nájdete na https://bandzone.cz/darchaic a https://www.facebook.com/pages/DARCHAIC/115335741829265?ref=mf

Zdroj: Darchaic
Publikoval: Redakcia GREGI.NET