Prodejhudbu.cz poslalo do sveta už skoro 500 albumov.

Bez měsíce přesně rok po spuštění společného projektu Bandzone.cz a vydavatelství Supraphon s názvem Prodejhudbu.cz se potvrzuje, že tuzemští hudebníci aktivně reflektují vzrůstající význam trhu s digitální hudbou a kvitují existenci služby, která jim umožňuje dostat jejich tvorbu doslova do celého světa prostřednictvím více než dvou set digitálních servisů jako Apple iTunes Store, Deezer, Amazon, Google Play Music, Supraphonline.cz, Spotify, Rdio a další.

prodejhudbu-logo

Od konce října 2013, kdy byla služba oficiálně spuštěna, bylo předstřednictvím Prodejhudbu.cz nahráno téměř 500 alb od přibližně čtyř stovek kapel a hudebníků, což odpovídá více než jednomu albu denně.

O nárustu významu služby svědčí i skutečnost, že se kromě počtu nahraných alb zvyšují také částky, které jednotlivé kapely dostávají v rámci pravidelných vyúčtování.

Hentai Corporation mail

Mezi nejznámější kapely, které dosud využily Prodejhudbu.cz, patří například Mucha, Revolta, E!E, Jaksi Taksi, Prague Conspiracy, Lety mimo nebo stále populárnější divoká formace Hentai Corporation, jejíž loňský debut The Spectre Of Corporatism: Starship Shaped Schnitzels From Planet Breadcrumbs Are Attacking A Giant Tree Monster Who Has A Vagina And Holds Hitler Hostage je nejprodávanějším albem Prodejhudbu.cz.

Službu, která boduje jednoduchostí, srozumitelností i tím, že za ní její uživatelé nic neplatí, však nevyužívají pouze kapely či sóloví hudebníci. Zaujala mimo jiné i slovenský nezávislý label Exitab, kde vydávájí například Ink Midget & Pjoni, Subject Lost nebo Stroon a který s pomocí Prodejhudbu umožnil všem svým umělcům digitální distribuci jejich děl do celého světa.

Mucha mail

To vše jen potvrzuje fakt, že si zdejší kapely a muzikanti uvědomují stále větší důležitost digitálního prostředí na současné hudební scéně a nutnost být takříkajíc při tom. Jak ostatně ukazují statistiky z poslední doby, stále méně lidí má potřebu hudbu reálně vlastnit a místo toho upřednostňuje pohodlí, rychlost a prakticky okamžitou dostupnost digitální hudby v čele se streamovacími servisy jako Spotify nebo Deezer. A právě Prodejhudbu.cz je efektivním a snadným nástrojem, jak jít tomuto trendu z pozice umělce naproti.


Projekt Prodejhudbu.cz je společnou aktivitou komunitního portálu Bandzone.cz a hudebního vydavatelství Supraphon. Spuštěn byl v říjnu 2013 a oproti podobným již zavedeným službám tohoto typu je jedinou službou v českém jazyce, která navíc nabízí samotnou distribuci zcela zdarma, když kapely odvádějí část svých příjmů ve prospěch distributorů pouze v momentě, kdy něco prodají.

Hentai Corporation cover mail

Zdroj: SUPRAPHON a.s.