Prodejhudbu.cz – digitálna distribúcia pre každého.

Komunitní hudební portál Bandzone.cz a nejsilnější české hudební vydavatelství Supraphon spojily své síly v ambiciózním projektu Prodejhudbu.cz.

Ten – jak už název napovídá – nabídne začínajícím i zavedeným tuzemským kapelám jedinečnou možnost digitální distribuce hudby, a to jak prostřednictvím největšího online obchodu s českou hudbou Supraphonline.CZ, tak přes všechny nejvýznamnější světové digitální distributory a streamingové služby jako Apple iTunes Store, Deezer, Amazon, Google Play Music, Spotify… atd.

„Oproti podobným, již zavedeným službám typu CD Baby je Prodejhudbu.cz jedinou službou tohoto typu v českém jazyce a je také – pokud víme – jedinou službou, kde je samotná distribuce zcela zdarma. Kapela prostě jen odvede část svého příjmu ve prospěch jednotlivých distributorů. Když nic neprodá, nic neplatí,“ shrnuje hlavní přednosti projektu zakladatel Bandzone.cz Michal Novák.

Jak podotýká Novák, jednou z největších výhod Prodejhudbu.cz je fakt, že kapela nepodstupuje absolutně žádné riziko a přitom získává možnost snadno a rychle využít nejmodernější způsoby prodeje hudby a dostat ji do celého světa s použitím jediného nástroje.

Podmínky, které je třeba splnit, souvisí pouze se samotným hudebním obsahem a jeho následnou distribucí. Konkrétně jde o dodání alba v bezztrátovém formátu, grafiky obalu ve vysokém rozlišení a základních autorských informací k jednotlivým skladbám, které se běžně uvádějí v bookletu CD.

Samotný proces uploadu dat je pak maximálně zjednodušen, což je společně s lokalizací aplikace do češtiny garancí naprosto hladkého průběhu. Že to nejsou jen planá slova, dokazují i první reakce na Prodejhudbu.cz od samotných kapel, které jsou dle Michala Nováka ryze pozitivní.

„Je až s podivem, kolik poměrně etablovaných českých kapel nemá své skladby např. v dnes velmi populárních streamingových službách jako je Deezer, Rdio nebo Spotify. Nahraná alba a písně se navíc dostanou i do databáze, se kterou pracují aplikace na rozeznání skladby (např. Soundhound). Tedy služeb, které po poslechu pár vteřin hudby napíší, o jakou se jedná píseň i kapelu a zobrazí např. text písně, nebo odkaz na rychlý nákup,“ dodává Novák, který zároveň prozradil, že do projektu se již mimo jiné zapojili WWW, Hentai Corporation, the.Switch, MUCHA nebo post-hudba.

„Už z podstaty samotného projektu i historie Bandzone.cz a Supraphonu a jejich úzkého propojení s tuzemskou hudební scénou je nasnadě, že hlavním cílem Prodejhudbu.cz je pomoc a podpora českým kapelám a umělcům, kteří chtějí dostat svou tvorbu k co největšímu množství posluchačů a legálně jí prodávat po celém světě. Těší nás, že tyto dveře do světa otevíráme českému talentu právě společně s Bandzone.cz,“ říká k projektu ředitelka Supraphonu Iva Milerová.

https://prodejhudbu.cz
https://bandzone.cz
https://facebook.com/bandzone.cz
https://supraphon.cz
https://www.facebook.com/Supraphon

prodejhudbu
Zdroj: Bandzone.cz