Princess Chelsea mieri do Bratislavy, v júni vystúpi v Dunaji.

Electropopový objav z Nového Zélandu Chelsea Nikkel alias Princess Chelsea vystúpi koncom júna v Bratislave. Vychádzajúca hviezda z Aucklandu zahrá v rámci európskeho turné 23. júna v Kultúrnom centre Dunaj.

Bratislava sa môže tešiť na mix Goldfrapp, Imogen Heap a Me And My Drummer. Bývalá členka indie-popových The Brunettes presedlala na sólovú dráhu a do Bratislavy príde predstaviť svoj aktuálny album Lil´ Golden Book. Prvých sto vstupeniek v zvýhodnenej cene 10 eur je už k dispozícii na stránke www.orepole.sk.

Pre hudobný štýl Princess Chelsea sa v západných médiách vžilo označenie „barokový pop“. Sama Chelsea tvrdí, že najväčší vplyv na jej tvorbu mal J.S.Bach, Walt Disney, Eminem a Serge Gainsbourg. Vystúpenie Chelsea a jej kapely je podľa New Zealand Herald „mixom anjelských vokálov a ironického ostrovtipu“.

Do povedomia hudobných priaznivcov sa Chelsea dostala najmä skladbou Cigarette Duet, v ktorej speváčka a jej priateľ sedia v bazéne a diskutujú o škodlivosti fajčenia. Skladba sa stala hitom na YouTube, kde si ju za krátky čas pustilo osem miliónov ľudí.

Predskokanom na bratislavskom koncerte Princess Chelsea bude novozélandská kapela The Pikachunes.

Agentúra Ore Pole priniesla za posledný rok do Bratislavy interpretov ako Garbage, Gus Gus, Nneka či Parov Stelar Band, v najbližších týždňoch pripravuje okrem iného koncerty Glena Hansarda či skladateľov Grega Hainesa a Carlosa Cipu.

Zdroj: Agentúra Ore Pole