Primal Scream už v utorok vystúpia v Bratislave, kapela sľubuje dvojhodinový koncert.

Čakanie slovenských fanúšikov kapely Primal Scream na jej prvý koncert u nás je na konci. Už v utorok 19. novembra zavíta škótska formácia združená okolo lídra Bobbyho Gillespieho do bratislavského klubu LOFT!.

Predstaví sa tam v rámci európskej časti svetového turné k albumu More Light (2013). Výnimočný koncertný večer, ktorý bude súčasťou série NouveauNu.Night, otvorí trojčlenné zoskupenie Antoines. Vstupenky na podujatie sa stále predávajú v sieti Ticketportal za 35 eur. K dispozícii je posledná tretina lístkov. Na mieste bude vstupné 39 eur.

Setlisty nedávnych japonských koncertov Primal Scream naznačujú, že skupina by mala v hlavnom meste Slovenska odohrať 18 až 19 skladieb. Chýbať rozhodne nebudú hity Loaded, Movin’ On Up, Rocks či Country Girl. Samotná kapela sľubuje 110-minútové vystúpenie, v ktorom budú zastúpené aj novinky zo spomenutej štúdiovky More Light. Primal Scream budú pritom v klube LOFT! nielen na pódiu, ale istým spôsobom aj mimo nebo. Po stenách budú rozmiestnené fotografie členov formácie z rôznych období, pričom návštevníkom bude na zhotovovanie záberov k dispozícii aj veľká fotostena tvorená obalmi albumov a singlov kapely.

Primal Scream vystúpia v LOFT!e v zostave Bobby Gillespie (spev), Andrew Innes (gitara), Martin Duffy (klávesy), Darrin Mooney (bicie nástroje), Barrie Cadogan (gitara) a Simone Butler (basgitara). Posledná menovaná je jedinou ženou v skupine a zároveň jej najnovším členom, keďže v kapele pôsobí ešte len jeden rok. Britské zoskupenie príde do Bratislavy spacím autobusom, tzv. nightlinerom a v meste sa zdrží len cez deň. Hneď po koncerte sa vyberie do Milána, ktoré bude ďalšou zastávkou turné.

https://www.youtube.com/watch?v=v6fl75XNpwA

Škandálmi opradená alternatívno-rocková formácia sa v Bratislave ukáže po vyše 30 rokoch na scéne. Od oficiálneho vzniku v roku 1982 stihla vydať celkovo 10 štúdiových albumov, z ktorých hneď dve sa nachádzajú v knihe 1001 albumov, ktoré musíte počuť predtým, než zomriete (2005). Prvým je dnes už kultová Screamadelica (1991), ktorá skupine vyniesla historicky prvú Mercury Prize, tou druhou je nahrávka XTRMNTR (2000).

Superlatívy na margo štúdiovej práce Primal Scream ale neskončili pred 13 rokmi, čoho dôkazom sú výborné kritiky takmer každého nasledujúceho albumu. Nemenej pozitívne hodnotia kritici aj ich koncerty. Tým najväčším bolo tento rok nepochybne vystúpenie na legendárnom britskom festivale Glastonbury, kde hrali krátko pred The Rolling Stones. Koncert Primal Scream v Bratislave bude rozhodne veľkou udalosťou, na ktorej avizujú účasť aj mnohí zástupcovia slo-venskej hudobnej scény, ktoré na tejto kapele v 90. rokoch vyrastali.

www.facebook.com/BACityBeats
www.facebook.com/events/400473720059172/

primal scream

Zdroj: Ján Papač / Kuul Fabrik, PR manager koncertu