Predskokanom OneRepublic bude James Walsh!

Lámači ženských sŕdc, kapela OneRebublic vystúpia už o pár dní, presne 17.2.2014 v Bratislave. Ich koncert je beznádejne vypredaný. Ako predskokan sa predstaví anglický spevák, skladateľ, klavírista, gitarista a frontman skupiny Starsailor, James Walsh.

Po takmer 10- ročnom účinkovaní v kapele Starsailor, ktorá má na konte milióny predaných platní, bola predkapelou kapely U2 a médiá ju považovali za „new Coldplay“, sa jej frontman James Walsh vydal na sólovú dráhu. Jeho debutový album  s názvom TURNING POINT  obsahuje 11 neuveriteľných skladieb, predstavujúcich Jamesa ako zrelého skladateľa a jedinečného vokalistu.

richedit_image_99_james-walsh-sara-lincoln-photography-15_20

Trvalo mu dlhšie, kým sa rozhodol opustiť Starsailor a dať si pauzu, zatiaľ na neurčito. Ako skladateľ písal piesne s umelcami ako napr. Eliza Doolittle, Melanie C, Suzanne Vega, taktiež na svojom albume ‘Lullaby’ spolupracoval so Sacha Skarbekom, producentom a hitmakerom. Práve spolupráca so Skarbekom priniesla do jeho hudby nový rôznorodejší drive a vplyv.

Album TURNING POINT James nahral minulú jeseň v legendárnom štúdiu Fisher Lane Studios, kde nahrávali také hviezdy ako kapela Genesis, či neskôr aj Phil Collins. Producentom bol Harry Rutherford.

“Práca na tomto albume bola úžasnou skúsenosťou,”  hovorí James a dodáva:  “Bolo fantastické spolupracovať s rôznymi muzikantmi s rôznych hudobných prostredí … bolo to vzrušujúce byť pri tom, keď vznikal úplne nový zvuk. O zvuku, ktorý som chcel dosiahnuť, som mal jasnú predstavu, ale myslím, že vo finále je v ňom – okrem toho, čo som chcel ja – aj odraz každého, čo sa na ňom podieľal. Musíte sa navzájom podporiť a výsledkom je niečo nové a úžasné.” TURNING POINT poskytol Jamesovi priestor na sebarealizáciu a je naň patrične hrdý. Skladby sú vyzretejšie, jeho hlas má intenzívnejšiu rezonanciu, skrátka zúročil na albume svoje skúsenosti z minulých rokov. Piesne sú inšpirované jeho láskou k hudbe.

Samotný James Walsh svoj album opisuje ako “…oduševnelý. Je na ňom zopár tvrdších momentov ako napr. skladba ‘If I Had The Words’, ale v zásade ide o veľmi emocionálnu nahrávku.”

Zdroj: XL