Predsavzatie Polemicu: Spolu s fanúšikmi na turné privoláme jar!

Dlhoočakávaná koncertná šnúra POLEMIC SONY XPERIA TOUR 2013, počas ktorej Polemic spolu so svojimi fanúšikmi oslávi 25 rokov na javisku, štartuje už tento týždeň. SKAlným milovníkom SKA prinesie príležitosť kúpiť si nové CD HEY! BA-BA-RE-BOP a priamo na mieste si hneď vypočuť nové skladby aj naživo.

„Sviatok – nesviatok skúšame nový program a dolaďujeme posledné technické výzvy. Nuda nehrozí,“ prezrádza v mene kapely Peter „Petko“ Opet na margo toho, ako vyzerajú posledné prípravy pred začiatkom celoslovenskej koncertnej túry POLEMIC SONY XPERIA TOUR 2013. „Pracujeme na tom, aby sme predstavili všetky skladby z nového albumu,“ vysvetľuje. „Ľudia, ktorí nás videli napríklad na koncerte minulý týždeň, budú mať kompletne iný zážitok, budú počuť viac ako 10 úplne nových pesničiek, o vizuálnom zážitku vďaka špeciálnemu ženskému elementu ani nehovoríme. Aspoň bude na kapelu aj pre mužské osadenstvo príjemnejší pohľad (smiech).“

Posledné dva dni pred tým než si 8členná zostava pobalí nástroje a vyberie sa za svojimi fanúšikmi, zaberá väčšinu času nielen skúšanie skladieb, ale i tréning s tanečníčkami, ktoré si chlapci prizvali, aby im bolo na pódiu ešte veselšie. „Je to pre nás niečo nové. Nemôžeme podceniť ani tieto nácviky, pretože keď je zrazu na pódiu o troch ľudí viac, tak to cítiť. Musíme sa zosúladiť, aby všetko fungovalo tak ako má,“ pridáva sa Braňo „Bejzo“ Bajza, a dokazuje, že Polemic bude naozaj nový – s novým albumom, novou šou, s tanečníčkami, i vokalistkou Adelou Husárovou. Nový koncertný program bude trvať celé dve hodiny – podobnú šou si chlapci skúsili už vlani pred českým publikom. „Viac ako 2 hodinové koncerty sme si vyskúšali na vlastnej koži na klubovej koncertnej šnúre v Českej republike na jeseň roku 2012. Bola to pre nás skúška, dobre dopadla a povedali sme si: Aj doma si naše publikum zaslúži takéto vytancovanie až do totálnej únavy dolných končatín,“ hovorí Petko. „…a snáď sa nám podarí spevom a tancom privolať konečne aj jar, na ktorú sa už všetci tešíme – veď je to jarné turné,“ smejú sa chalani. 

Týždeň pred prvým koncertom členovia kapely vymenili aj svoje oficiálne kostýmy za nové. „S dizajnom sme nadmieru spokojní, úplne čerstvé fotky to snáď dosvedčia. Staticky je to v najlepšom poriadku,“ pochvaľujú si Polemici a vzápätí si vymenia významné pohľady naznačujúce, že nové kostýmy čaká poriadna zaťažkávacia skúška. „Aké budú pocity po prvej ostrej záťaži na koncerte, to uvidíme. Niektorí z nás budú po prvý raz hrať v obleku celý koncert a pripravili si pre istotu 2 sady uterákov (smiech).“ Okrem hory uterákov, smiechu a – ako sami hovoria – kíl dobrej nálady, privezú priamo ku svojim priaznivcom aj svoju novú dosku HEY! BA-BA-RE-BOP. Tú si budú môcť návštevníci koncertov kúpiť za špeciálnu nižšiu cenu. Pre najväčších nadšencov Polemic vezie aj nové tričká, aby si čo najviac zo svojej obľúbenej kapely mohli vziať po koncerte domov.  Turné otvorí v piatok 5. apríla šou v Trenčíne a uzavrie 4. mája koncert v Partizánskom. Neoficiálny krst plánuje kapela 12. apríla na  bratislavskom vystúpení, kam si pozvala viacerých hostí z nového albumu. „Okrem už potvrdenej Zuzany Smatanovej by sme radi privítali na pódiu čo najviac vokálnych hostí z nášho nového albumu, ktorých tam máme neúrekom,“ dodávajú.

Termíny a miesta POLEMIC SONY XPERIA TOUR 2013:
05. 04. Trenčín – Piano Club
06. 04. Šaľa – Metro Klub
10. 04. Banská Bystrica – Ministry
11. 04. Nitra – Nová Pekáreň
12. 04. Bratislava – MMC
13. 04. Žilina – Smerr Pub
19. 04. Čadca – Šport. hala pri futb. štadióne,
ul. Športovcov 2581
20. 04. Martin – Kozel Pub
24. 04. Prešov – Bizarre
25. 04. Košice – Collosseum
26. 04. Nové Mesto nad Váhom – Za rampami
27. 04. Hruštín – DK
04. 05. Partizánske – SPY Club

Zdroj: SOUL FOR SHOW
Foto: Táňa Hojčová