Pre Kylie tancovala aj Slovenka!

Popová diva Kylie Minogue vystúpi v Bratislave vôbec po prvý raz, no Slovensko jej nie je úplne neznáme. Austrálska speváčka sa totiž stretla s krásou slovenských žien v podobe jednej zo svojich tanečníc Nikolety Rafaelisovej – Slovenky, ktorá s ňou absolvovala Showgirl Homecoming Tour.

Kylie Minogue predvedie 19. októbra 2014 v Bratislave veľkolepú show, akú naše hlavné mesto pravdepodobne ešte nezažilo. V rámci turné Kiss Me Once odprezentuje piesne z jej dvanásteho štúdiového albumu, ako aj najväčšie hity jej kariéry. Fanúšikovia sa môžu tešiť na exkluzívne kostýmy a veľkú svetelnú show. Málokto si však vie predstaviť, ako vyzerá nácvik podobného mega projektu a atmosféra v zákulisí. Bývalá sólistka Baletu SND Nikoleta Rafaelisová zažila lesk i drinu v prítomnosti Kylie Minogue na vlastnej koži.

richedit_image_139_km_kylie_00270_resize

Ako uviedla v rozhovore v roku 2008, vo svete Kylie sa cítila ako ufo. Pompézne kostýmy, hotový labyrint v backstagi, obrovská energia prúdiaca od tisícov divákov. A aká je vlastne Kylie z pohľadu slovenskej tanečnice?: „Je skvelá, očarujúca, magická. Vie byť ľudská, normálna, prirodzená. Dokonca je schopná dať kompliment. Keď si s nami vyrazila, tak sa zabávala ako s kamarátmi. Starala sa o nás. Bol to totálny komfort.“

Dotknúť sa popovej ikony je pre mnohých nesplniteľný sen. Za Nikoletiným úspechom sa skrývajú roky driny, šťastie i náhoda. Po kariére baletnej sólistky sa rozhodla venovať súčasnému tancu, až sa vypracovala na asistentku jedného z najuznávanejších choreografov súčasnosti Akrama Khana (choreografoval okrem iného aj časť otváracieho ceremoniálu na Olympijských hrách 2012 v Londýne). Tanečný guru spolupracoval s Kylie Minogue na spomínanom Showgirl Homecoming Tour a oslovil Nikoletu, aby sa turné zúčastnila ako tanečnica. Krásna Slovenska si uvedomila, že takáto príležitosť sa neodmieta a to aj napriek tomu, že šoubiznis je na míle vzdialený od vážneho umenia, ktorému sa venuje.

Vstupenky na bratislavský koncert Kylie Minogue si môžete zakúpiť na https://www.xl.sk/koncerty/kylie-minogue/buy

kylie_minogue_poster_a1_02_144

Zdroj: XL