Prague City Festival predstaví v českej premiére audiovizuálnu show Amona Tobina – Islam!

Brazilec Amon Tobin je považován nejen za jednoho z nejlepších DJù současnosti, ale také nejlepšího beatmakera v historii a nedostižitelného vizionáře na poli elektronické hudby. Poslednì jmenované potvrdil i podzimní částí turné s dechberoucí audiovizuální show Isam, kterou 30.6. uvede poprvé v České republice na Prague City Festivalu. Amon Tobin vystoupí kolem pùlnoci po skončení koncertu New Order na druhé scénì festivalu v Incheba Arénì (na pódiu Dlouhohrajících dìcek).

„Úchvatné, dokonalé, nikdy jsme nic takového nevidìli“ pìjí zahraniční hudební publicisté chválu na show, kde návštìvníkùm na obří 3-D instalaci před očima vyrùstají a následnì se bortí gigantické kubické sestavy. „Tobin s tímto vzrušujícím útokem na naše smysly posunul live produkci elektronické hudby zase o kus dál a nastavil pro ni nová kritéria.“ dodávají The Times.

Autorem vizuální složky show je Alex Lazarus (Vita Motus), který v minulosti spolupracoval např. s Massive Attack, Snoop Dogg(em) nebo Lady Gaga. „Jsme opravdu rádi, že se nám tuto show podařilo pro Prague City Festival zajistit. Pečlivì sledujeme poslední technologické trendy v oblasti hudebního businessu a snažíme se je ve spolupráci s tuzemskými a zahraničními špičkami v oboru představit zdejšímu publiku. Díky zázemí, které festival poskytuje, si mùžeme dovolit i tak náročné produkce jako je Isam, která by v podobì sólového vystoupení byla pro ČR velmi pravdìpodobnì nedostupná.“ dodává pořadatel Borek Jiřík.

AMON TOBIN – Brazilský hudebník, DJ a producent Amon Tobin, který prvnì vystoupil v Praze v roce 2008, je českým posluchačùm a návštìvníkùm tanečních party dobře známý. Ve svìtì na sebe poprvé upozornil v roce 2003 skladbou Saboteur z alba Supermodified, která se stala titulní skladbou filmu Loupež po italsku. Na svém kontì má ale i hudební podklad počítačové hry Tom Clancy’s Splinter Cell: Chaos Theory nebo hudbu k maďarskému filmu György Pálfiho Taxidermia.

Vedle Amona Tobina vystoupí na letošním ročníku Prague City Festivalu, který se uskuteční ve dnech 29.-30.6. na pražském Výstavišti, také Blink-182, New Order, Lostprophets, Hadouken, Black Stone Cherry, Street Drum Corps, Seňor Coconut, Shantel & Bucovina Club, Dubioza Kolektiv, Clou, Cartonnage, The Pooh a mnoho dalších.

Vstupenky jsou zakoupení exkluzivnì v síti Ticketportal od 1295 korun na oba dny festivalu a v omezeném množství jsou také k dispozici jednodenní vstupenky od 999 Kč.

Novì uvádí pořadatel do prodeje také jednodenní vstupenky k stání u pódia na 29.6. za 1299 korun. Pro ty nejnáročnìjší z návštìvníkù jsou připraveny dvì kategorie VIP lístkù.

PCF

Zdroj: PCF
Publikoval: Redakcia GREGI.NET