Post-jazzoví Submotion Orchestra sa chystajú do Brna.

Severoanglická Submotion Orchestra si v ČR našla spoustu fanoušků. Ostatně oslnila publikum na Colours of Ostrava i vyprodala Palác Akropolis. Moderní sound spojující jazz, elektroniku a dubstep představí kapela na prknech brněnské Flédy 7.listopadu.

„Úplně mě odrovnali. Jejich hudba je někde mezi dubstep a Cinematic Orchestra. Jejich hudba je přesně tam, kde má být,“ napsal o Submotion Orchestra guru britské nezávislé scény Gilles Peterson.

submotion_orchestra_2

Sedmičlenná kapela pochází z Leedsu a vystupuje pod vedení Tommyho Evanse. Ten zvládá s kapelou balancovat mezi klubovými beaty a tradicemi soulu a jazzu. Beaty a hluboké basy kapely dokáží v klubu způsobit malé temné zemětřesení, přičemž stojí v opozici k citlivému projevu soulové zpěvačky Ruby Wood. Ostatně Submotion Orchestra platí za jedno z nejoriginálnějších hudebních těles z ostrovů.

Jako předskokan Submotion Orchestra vystoupí Soliloqui. Kapela Soliloqui se inspiruje podněty z populární jazzové i elektronické hudby, ale nejlépe se však cítí ve vodách progresivního chilloutu a neotřelých groove.

Submotion Orchestra
Soliloqui
7. listopadu 2013 20:00
Fléda, Brno
fcb event: https://www.facebook.com/events/376485559141656/

submotion_orchestra

Zdroj: Fléda