Portál do páté dimenze otevřen… vyšla nová deska EUFORY!

Dnes pro slovenské EUFORY nastal den D. Po pěti letech vyšla jejich nová, v pořadí třetí deska pojmenovaná „Fifth Dimension“. Pro její progresivitu i absolutně moderní vizi power/heavy metalu jde v žánru o událost, která dokáže zasáhnout i fanoušky mimo melodické směry.

EUFORY jsou energická slovenská kapela, která servíruje propracovaný, dynamický a vyzrálý power/heavy metal. Zmodernizováním jeho tradic a progresivním smýšlením překračují hranice obou žánrů a svou vlastní optikou ho otevírají i posluchačům z jiných žánrů.

Vznik pětice z Martina se datuje k roku 2008 a stojí u něj vášnivá fanynka heavy, glamu i hard rocku 80. let bubenice Miriam. Jak žánrové zařazení EUFORY napovídá, pro jejich dvě vydaná, ale již vyprodaná alba jsou příznačné nejen dynamické kytary a výrazově bohatý hlas zpěváka Luboše Senko, ale i hravé, propracované a melodické linky doplňované divokými, šviháckými sóly a občasnými sborovými refrény.

„Fifth Dimension“ na SPOTIFY

EUFORY jsou ale dynamit, který si ve své tvorbě hraje i s kompoziční stavbou, která z „Fifth Dimension“ dělá překvapující a svěží desku s nekonvenčně složenými písněmi, zapojuje synthy i jemné orchestrace nebo si pro inspiraci odskočí na Dálný východ, kterou ale vždy podporuje kvalitní nápaditá instrumentace. Jejich hudbou tak nebude zklamán žádný fanoušek HELLOWEEN, NEVERMORE, SYMPHONY X, AVANTASIA, ani DREAM THEATER, natož ten, který zavítá na jejich koncert. Sebejistým vystupováním a svou energií si EUFORY nejen doma na Slovensku, ale i při výjezdech do Evropy získávají stále nové fans.

PRODEJ ALBA

Jak se ale říká, třetí album je pro kapelu zásadní. Energičtí Slováci z Martina proto novince „Fifth Dimension“ věnovali mimořádnou péči. Grafiku tak zpracovali Remedy Art Design z Athén a výtečný, úderný zvuk Adama Mičince ve finále ošetřilo věhlasné Fascination Street Studios Jense Bogrena (OPETH, DIMMU BORGIR, ARCH ENEMY, KREATOR, SEPULTURA ad.) ve Švédsku.

Nový desetiskladbový a ambiciózní komplet EUFORY o délce 42 minut hudebně dalece překračuje hranice klíčových žánrů i jejich domoviny a má sebevědomě nastoupeno rozpínat se přes celou Evropu. O EUFORY rozhodně ještě uslyšíte!

EUFORY
https://facebook.com/euforyband
https://instagram.com/euforyofficial

PROMO ALBUM: https://smilemusicrecords.haulix.com/Media/View/109721

Smile Music Records
https://smilemusicrecords.cz
https://facebook.com/SmileMusicRecordsCZ
https://instagram.com/smilemusicrecordscz

Zdroj: TS